Advertentie

Browse By

Oudheidkamer Fredewalda opent weer de deuren

Fredewalda opent weer de deuren

TOLBERT – Van zondag 7 april tot eind oktober is Oudheidkamer Fredewalda aan de Hoofdstraat 27 in Tolbert weer elk weekend open voor publiek. Tussen 13.30 en 17.00 uur is het museum in het voorhuis van de monumentale CazemierBoerderij toegankelijk voor belangstellenden.
Een dag eerder wordt met de donateurs tijdens de “Fredewalda-dag” het heugelijke feit gevierd, dat de Oudheidkamer 25 jaar bestaat. Ter gelegenheid hiervan is op de bovenverdieping een fototentoonstelling samengesteld met de hoogtepunten uit de historie van de stichting.

Fredewalda werd destijds opgericht om te voorkomen dat historisch erfgoed met betrekking tot het dorp Tolbert verloren zou gaan. Toen het verzamelen begon, werd al snel duidelijk dat een centrale ruimte voor deze spullen noodzakelijk was. In 2009 kon het Rijksmonument van de erven Cazemier worden aangekocht, dat sindsdien werd omgevormd tot museum en dorpshuis. Een grote attractie is het Maquettedorp, dat het centrum van Tolbert toont naar de situatie in 1925.
Op aanvraag is de Oudheidkamer ook buiten het weekend toegankelijk voor groepen.