Advertentie

Browse By

Ot, Sien, Jip en Janneke openen tentoonstelling

Roden – Vrijdagmiddag is de tentoonstelling ‘De Wereld in’ geopend, door de 2 duo’s Jip en Janneke en Ot en Sien. Vooraf was er in De Deel op de Brink een korte bijeenkomst over het ontstaan van de tentoonstelling en de overeenkomsten van beide duo’s. Daarna mochten de vele genodigden naar de ingang van het Scheepstra Kabinet, waar de tentoonstelling gehouden wordt en werd door beide duo’s 2 poppen van Jip en Janneke onthuld.

Ter gelegenheid van het 5-jarig jubileum is in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds de unieke tentoonstelling De wereld in: Jip en Janneke in vertaling te zien. 5 jaar Scheepstra Kabinet, 65 jaar Jip en Janneke en 100 jaar Fiep Westendorp komen samen in deze eenmalige en unieke tentoonstelling, die alleen te bezichtigen is in Roden, het dorp van Ot en Sien. Het hele jaar door zullen hier diverse activiteiten plaatsvinden om deze drie feestelijkheden extra luister bij te zetten.

De titel De wereld in is een subtiele verwijzing naar de eerste acht schoolboekjes, die de in Roden geboren onderwijzer Hendricus Scheepstra (1859-1913) samen met Jan Ligthart schreef tussen 1898 en 1902.

De tentoonstelling is van 1 april 2017 tot 1 maart 2018 te zien.

Voor meer info: www.scheepstrakabinet.nl

Foto’s Erik Brand