Advertentie

Browse By

Opening Florale Kunst

RODEN – Florale kunst is de eerste expositie in het lustrumjaar van Kunstencentrum K38. Onder grote belangstelling werd afgelopen zaterdag de expositie geopend. Voorzitter Leo van der Heiden heette het publiek welkom. Vervolgens zetten de deelnemers hun handtekening en werd een ieder voorgesteld. Dichter Henk Dillerop opende op eigen poëtische wijze de expositie.

Het bijzondere van deze expositie is dat alle werkstukken gemaakt zijn van organisch materiaal. De achtergrond van de meeste kunstenaars is die van bloemist maar zoals bij deze expositie is te zien, kan er meer gemaakt worden met dit materiaal. Land art of natuurkunst is een term die beter past bij de duurzame toepassing van organisch materiaal. Duurzaamheid houdt ook in dat ambachtelijk gewerkt is met materiaal van het seizoen en uit de directe omgeving. De persoonlijke benadering in het werk geeft veel variatie. Het is verbazingwekkend dat met geduld en vakmanschap zulke werkstukken zijn te maken.

Naast de expositie is gekozen voor veel interactie. Zo worden elke zondagmiddag lezingen gegeven. Ook worden er twee workshops door deelnemende kunstenaars gegeven: één voor kinderen van 8 tot 12 en één voor volwassenen. Het werk van de kinderen kan in overleg in de expositie worden opgenomen. Kijk hiervoor op de website van K38, www.kunstencentrumk38.nl . De expositie is te zien bij K38, Kanaalstraat 38 te Roden.