Advertentie

Browse By

Opening eerste Ed Stoop (Kano)visvijver van Nederland


RODEN – Op zondag 30 september is door de populaire voormalig VIS-TV presentator Ed Stoop met burgemeester Klaas Smit en Frans Luijckx, voorzitter van Sportvisserij Groningen Drenthe, officieel de opgeknapte grote visplas aan de Dwazziewegen in Roden geopend. Acht hengelsportverenigingen uit de omgeving van Roden hebben financieel bijgedragen aan het opschonen van de plas, het omliggende terrein en de verdere inrichting als visplas.

Sportvisserij Groningen Drenthe heeft een extra hoeveelheid jonge karpers in de plas uitgezet zodat je hier een grote kans hebt op een goede vangst. Hiermee valt de plas in de categorie ‘Ed Stoop Visplas’: optimaal toegankelijke en bevisbare plassen met een hoog bestand aan vis zodat iedereen met een VISpas – en dan vooral de beginnende sportvisser – goed kan vangen. Sportvisserij Groningen werkt aan meerdere van deze Ed Stoop Visplassen in de regio. Die in Roden is de eerste die gereed is.

Voorafgaand aan de officiële opening organiseerde Hengelclub Roden een viswedstrijd in de plas waaraan de leden deelnemen van de verengingen die hebben bijgedragen aan de opknapbeurt. Deze wedstrijd werd gewonnen door de vissers uit Tolbert met 38 vissen die een totaal gewicht hadden 3.110 gram. Frank Hattu ving de grootste vis. Hij ving een mooi grootte Zeelt van dik 40 centimeter.

Foto en film: Erik Brand

Ed Stoopvisvijver geopend in #Roden #edstoop #vissen

Vanmorgen is de #Kanovijver in #Roden in de categorie visvijvers omgetoverd tot de Ed Stoopvisvijver en is er een bordje geplaatst! Ed Stoop VIS TV ‘’ Dit bordje wordt vast een collectors-item ‘’ grapte Ed Stoop !

Geplaatst door Het Streeknieuws op Zondag 30 september 2018