Advertentie

Browse By

Opbrengst haringparty: 4.045 euro voor Spelweek Noordenveld

Mega opbrengst eerst vaatje haring: Nog nooit zo hoog geboden op de haringparty’s in Roden

Eerste vaatje levert 4.045 euro op voor Spelweek Noordenveld! Oud ijzer- boer Hans Wever nam het eerste vaatje mee naar huis.

RODEN – De jaarlijkse haringparty georganiseerd door ‘t Vishuys (Mark Kooistra), Cruwijn (Bertjan Stadman) en Het Wapen van Drenthe (Bart de Vries) werd woensdagavond gehouden in het Wapen van Drenthe te Roden. Hans Wever nam het eerste vaatje Hollandse Nieuwe mee naar huis voor het bedrag van maar liefst 4.045 euro. De hoogste bieders waren Emiel van der Heide (bekend van o.a. Sportscore Roden) en Hans Wever (van oud ijzer- en metaalhandel Wever uit Roden). Beide heren boden maar liefst 1000 euro voor het eerste vaatje Hollandse Nieuwe. Na een zwaar duel tijdens de veiling werd er uiteindelijk getost met een muntje door notaris Jan Willem van der Woude om de heerlijke haring. Hans Wever bleek uiteindelijk de winnaar! ‘Het mooie is: Ik lust helemaal geen haring, alleen kibbelingen, maar mijn vrouw wel tien, daarom heb ik haar niet meegenomen’, zei de vrolijke oud-ijzer handelaar Hans!

De vrijwilligers die bij de veiling van het eerste vaatje haring aanwezig waren leken eerst erg gespannen en duimden voor een mooi en hoog bedrag voor de Spelweek Noordenveld. Toen eenmaal het bedrag bekend was konden zij hun lol niet op! Wat een enorm bedrag riepen ze allen in koor! Hier kunnen we ontzettend veel leuke dingen mee doen tijdens de jaarlijkse spelweek voor de kinderen uit Noordenveld.

Foto’s; Erik Brand