Advertentie

Browse By

Ook zat van o.a kattenpoep in je tuin?

Brutale, poepende en jakkende katten in de buurt? Dit kun je o.a. doen

Zelf geen kat, maar wel stinkende poep in de tuin, krols gekrijs op je dak, urinegeur aan de deurposten of afgeknauwde bloembedden? Je hoeft geen kattenhater te zijn om ze liever niet in of om je huis te hebben. Want katten zijn naast leuke gezelschapsdieren nu eenmaal ook actief buiten, en kunnen schade aanbrengen aan de tuin, je ‘s nachts wakker houden of een vieze geur achterlaten.

Een zoektocht op het internet naar huismiddeltjes tegen katten laat zien hoe diep de ergernis zit. Smeerworst op een waterballon smeren, zodat deze knapt in het gezicht van de kat als hij gaat likken, of koffieprut strooien, zodat een kat zich daarna walgend schoon moet likken. Niet bepaald diervriendelijk.

Of zet je tuin vol planten die katten vies vinden ruiken: ooievaarsbek, citroenverbena, wormkruid, citroentijm, geranium, munt, kattenschrik, goudsbloemen en lavendel. Of schrik ze af met andere nare luchtjes, zoals citroenschillen, peper, knoflook en hertshoornolie. Een kat wil helemaal niet urenlang de hele buurt afschuimen en bij elke buurman zijn poep achterlaten. Een katteneigenaar kan ervoor zorgen dat een kat het thuis zo naar zijn zin heeft, dat hij elke dag kort buiten z’n rondje loopt, maar gewoon binnen poept, plast, eet en slaapt. Een kat poept het liefst op een schone kattenbak, en niet in de tuin. Maar die moet dan wel brandschoon zijn en hij moet zich er veilig voelen. De meeste katten willen een open kattenbak, zodat ze gevaar aan kunnen zien komen.

De bal ligt bij de kattenbaasjes, kortom, maar als katloze tuinbezitter zijn er wel wat maatregelen die je kunt treffen!

Wat helpt is een reigerverschrikker op basis van een bewegingssensor. Dat apparaat spuit water als er een kat in de buurt is, en dat is erg effectief. Je hele tuin omheinen helpt, of het plaatsen van draadgaas op het platte dak van schuurtjes en antioverklimstrips van hard plastic op de schutting. Dat geeft een vervelende sensatie voor de kat, maar beschadigt de huid niet.