Advertentie

Browse By

Ontbijten met burgemeester Klaas Smid

Leerlingen ’t Hoge Holt ontbijten met burgemeester Smid en wethouder Wekema

RODEN – Burgemeester Klaas Smid en wethouder Alex Wekema schoven vanmorgen aan bij het ontbijt samen met alle leerlingen van basisschool ’t Hoge Holt in Roden. Het ontbijt is onderdeel van de 16e editie van de Nationale Ontbijtweek. De gymzaal van de school was omgetoverd tot één grote ontbijtzaal waar de kinderen samen met de burgervader genoten van een gezond en lekker ontbijt. Voordat het ontbijt begon bood Klaas Smid nog een cheque aan van 100 euro, die ten goede komt van de stichting Kinderpostzegels.

Een gezond ontbijt is een goede en belangrijke start van de dag. Om dat nog eens onder de aandacht te brengen, gaan meer dan een half miljoen kinderen 5 tot en met 9 november gezond ontbijten op school volgens de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. De deelnemende scholen ontvangen ook weer aansprekend educatiemateriaal waarmee de scholieren al les leren over de meest gezonde start van de dag.

Goed doel
Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat draait om het welzijn en de gezondheid van kinderen. Dit jaar is dat de stichting Kinderpostzegels. Die stichting zet zich in voor kwetsbare kinderen. Een van de projecten is het aanbieden van kinderfeestjes voor de hele klas, waarbij scholieren op een speelse manier leren dat iedereen erbij hoort en niemand buiten de boot valt.

Foto’s en film: Erik Brand©

Burgemeester Klaas Smid was samen met wethouder Alex Wekema te gast bij de leerlingen van Het Hoge Holt in de grote ‘ontbijtzaal’ in het kader van de Nationale Ontbijtweek!Met z’n allen genoten ze van een heerlijk ontbijt!

Geplaatst door Het Streeknieuws op Woensdag 7 november 2018

@Roden 

#Ontbijt