Advertentie

Browse By

ONR op wonderbaarlijke wijze door op Voetbalgala

LEEK – VEV’67, Marum, ONR, FC Grootegast, De Griffioen, HFC’15, TLC en VAKO hebben zich zaterdagavond in een tot de nok toe gevuld Sportcentrum geplaatst voor de kwartfinales van het Leekster Voetbalgala. Dat ONR de laatste acht bereikte was een groot wonder.

De bedoelingen van de favorieten waren duidelijk: meteen toeslaan. Zoals FC Grootegast dat via Ite Hoolsema snel scoorde in de eerste wedstrijd tegen Niekerk.  Daar bleef het bij. De ‘groenen’ kwamen moeilijk door de ‘rode muur’ heen. Grootegast, dat vorig jaar de laatste acht niet haalde, won ook van De Griffioen, mede dankzij voortreffelijk keeperswerk van Erwin Mensink: 3-1.  In de laatste wedstrijd werd het opnieuw een nipte 1-0, tegen GOMOS, dat legio kansen kreeg (met name Jordi van Esch), maar ook pech had met een bal tegen de paal. Opnieuw was het good old Hoolsema die met een trap van eigen helft Grootegast de winst bezorgde.  Grootegast poulewinnaar, voor De Griffioen, dat begon met een derbywinst op GOMOS. De Norgers lieten te veel kansen liggen. Drie minuten voor tijd betekende een frommelgoal de Oosterwolder winst.  Net als vorig jaar bereikte De Griffioen de laatste acht. Niekerk kwam er in deze groep niet aan te pas en werd puntloos laatste.

Poule Q was een prooi voor VEV’67. De titelhouder begon met een daverende  6-0 tegen ONR. En daar was niets geflatteerds aan. VEV maakte indruk met mooie aanvallen en oogde scherp. Van de doelpunten deed ook ex-ONR-speler Mats Wolthuis een duit in het zakje. De geel-zwarten versloegen vervolgens ODV (5-0) en FC Zuidlaren (3-1). De strijd om plaats twee ging tussen ONR en Zuidlaren. In de onderlinge wedstrijd nam Zuidlaren een riante 3-0 voorsprong. De Rodenaren leken uitgeschakeld, maar kwamen als herboren terug (3-3). Een verwoestende uithaal vlak voor tijd van Hendrik Rozema bracht ONR in extase: 5-4. In de laatste wedstrijd had ONR op papier de gemakkelijkste opgave: ODV, terwijl Zuidlaren tegen VEV moest. De ploeg uit Wijnjewoude zorgde echter voor een sensationele 2-0 voorsprong. Hendrik Rozema pepte zijn team weer eens op. Toch stond het acht minuten voor tijd 3-1, voor ODV. De kat ONR heeft negen levens, want voor de tweede keer (en in de eerste ronde ook al) werd een kansloze achterstand weggewerkt. Een minuut voor tijd schoot Patrick Nienhuis- na een kans voor ODV- de oranjehemden naar de overwinning en -doordat Zuidlaren het niet kon bolwerken tegen VEV- daarmee ook de kwartfinales.

In de avonduren toonde TLC zich de beste in groep R.  TLC startte met een ruime 4-0 op De Wilper Boys en nam vervolgens de lastige klip HFC’15. De strijd ging gelijk op. Nadat Sadjad Sheyki een grote kans mistte poeierde Menno Tjoelker 30 seconden voor het einde de bal als een biljartbal via de paal binnen: 2-1. In de laatste partij was Nieuw-Roden een maatje te klein: 2-0. De Hoogkerkers, vorig jaar volstrekt kansloos in de tweede ronde, kwalificeerden zich ook. Nieuw-Roden en De Wilper Boys werden uitgeschakeld. De onderlinge wedstrijd was een keihard gevecht, dat in 1-0 voor Nieuw-Roden eindigde.  In Poule S maakten Marum en VAKO de dienst uit. Marum begon ijzersterk tegen NEC Delfzijl, waar meer van verwacht werd. Tom Boezerooy maakte de snelste treffer van het toernooi, een minuut later knalde de van Harkemase Boys teruggekeerde spits opnieuw raak. Marum  was gretig, met veel snelheid in het spel. NEC had er geen vat op: 5-1. Ook Grijpskerk werd aan de zegekar gebonden: 4-1. De laatste wedstrijd ging om de poulewinst. In een erg leuke wedstrijd kwam Marum zowaar met 2-0 achter tegen VAKO. Maar de geel-zwarten rechtten de rug en werkten de achterstand weg: 2-2. De strijd ging heen en weer. In de slotfase maakte Marc Oldewarris de 4-3 en in het eindsignaal werd het ook nog 5-3. Marum en VAKO naar laatste acht. NEC Delfzijl en Grijpskerk kwamen er niet aan te pas.

Komende zaterdag (12 januari) de grote Gala-avond. In de kwartfinales stuit titelhouder VEV’67 op De Griffioen. Het volledige schema van de kwartfinales: 18.10 uur: ONR-FC Grootegast; 18.40 uur: De Griffioen-VEV’67; 19.15 uur: VAKO-TLC; 19.45: HFC-Marum.

Tijdens de Gala-avond- omringd door show en muziek- is er ook de finale van het B-toernooi: Zuidlaren-Zevenhuizen en de damesfinale: Nieuw-Roden talententeam-EKC .Voor alle resultaten en meer informatie: www.lvgala.nl