Advertentie

Browse By

Noordenveld in trek bij inbrekers!

Aantal inbraken in Drenthe gedaald met 19,5 procent

Noordenveld in trek bij inbrekers!

Dit jaar is er tot en met mei al 289 keer ingebroken in Drenthe. Toch is er, ondanks dit hoge aantal, een positieve trend te zien. Vergeleken met dezelfde periode in 2018 is het aantal inbraken namelijk afgenomen met 19,5 procent. Deze conclusie trekt het Inboedelverzekering Informatie Centrum (IIC), dat onderzoek deed naar Drentse inbraken op basis van de meest recente Nationale Politiecijfers.

Trends in Drentse inbraken
Tot en met mei van dit jaar werd er al 289 keer ingebroken in Drenthe. Dit aantal had echter veel hoger kunnen zijn, want inbraakpogingen slagen niet altijd. In totaal werden er 105 meldingen gedaan van een mislukte inbraakpoging. In Drenthe zijn inbrekers daarom tijdens 73,4 procent van de incidenten succesvol. In absolute aantallen hebben dit jaar de meeste Drentse inbraken plaatsgevonden in Emmen. In 2019 waren hier tot nu toe 63 incidenten, wat neerkomt op 21,8 procent van het totale aantal inbraken in de provincie.

Hoogeveners hebben grootste risico op inbraak
Toch zijn het niet Emmenaren, maar Hoogeveners die het meeste risico lopen op een inbraak. De kans dat er bij iemand uit Hoogeveen wordt ingebroken, ligt namelijk 65,2 procent hoger dan gemiddeld in de provincie. Dit blijkt wanneer het aantal inbraken wordt afgewogen tegen de hoeveelheid inwoners in een gemeente. Deze verhoogde kans op inbraak is ook te zien in De Wolden (+27,1 procent), Noordenveld (14,4 procent) en Tynaarlo (11,2 procent).

Inwoners van Borger-Odoorn lopen daarentegen het minste risico. De kans dat hier wordt ingebroken is namelijk juist 53 procent lager dan provinciaal gemiddeld. Ook in Midden-Drenthe (-33,3 procent), Assen (-32,3 procent), en Meppel (-29 procent) wordt er per inwoner relatief weinig ingebroken.

Het volledige onderzoek, inclusief alle gemeentelijke data, is te vinden via: https://www.inboedelverzekering.com/onderzoek-inbraken-drenthe/