Advertentie

Browse By

Nooit meer rotzooi bij de populaire Ed Stoop (Kano)vijver

Prullenbakken moeten afval probleem bij populaire visvijver oplossen! 

RODEN – Dat de Ed Stoop (vis)Kanovijver in Roden veel vissers zou aantrekken, was te verwachten. Want begin dit jaar werd er door de visfederatie maar liefst 150 kilo prachtige schub- en spiegelkarpers uitgezet wat het erg aantrekkelijk maakt voor voor de visfanaten. Daarnaast maakte RTL7  in mei opnames voor het razend populaire hengelsportprogramma VIS TV met Rôner sport- en wedstrijdvisser Ramon Ansing. Samen met  presentator Marco Kraal van het visprogramma waren de twee ervaren vissers aan het hengelen aan de (Ed Stoop)Kanovijver in Roden. Deze uitzending van bijna een half uur over de mooie visvijver trekt sindsdien veel belangstellenden naar deze ‘vis-oase’.

Maar, naast alle positieve reacties mag er toch ook een kritische kanttekening worden geplaatst meldt de hengelsportfederatie. Bij sommige gebruikers zijn de normen en waarden ver te zoeken. Want wat is er zo moeilijk aan om je eigen rotzooi op te ruimen en mee te nemen naar huis. Maar helaas zijn er toch nog vissers maar ook zonaanbidders, die er alleen maar recreëren, die denken dat de natuur een grote prullenbak is waar je je afval zomaar kan laten liggen. Maar dit is natuurlijk niet de bedoeling!

Gelukkig zijn er gebruikers van de Kanovijver die de rommel van een ander opruimen en er soms iets van zeggen tegen deze viespeuken die de rotzooi laten slingeren. Daarnaast heeft de hengelsportfederatie samen met de gemeente Noordenveld, de hengelsportvereniging HC Roden en in het bijzonder voorzitter Hans de Vries verschillende prullenbakken geplaatst rondom de vijver. 

Ook zijn er sinds kort afspraken gemaakt met Cosis (voorheen Promens Care) dat hun cliënten het terrein rondom de Ed Stoop vijver één keer per week schoonhoud en de afvalbakken legen. Met al deze maatregelen moet het toch lukken om met z’n allen van deze prachtige kano-, vis- ,zwem-, recreatievijver te kunnen genieten, zonder dat je je moet ergeren aan de rotzooi van een ander?

Eigen foto’s