Advertentie

Browse By

Nieuw-Roden houdt Roden uit finale

Tweede ronde damestoernooi Voetbalgala

LEEK – De finale van het damestoernooi van het Leekster Voetbalgala wordt een herhaling van vorig jaar: Nieuw-Roden-EKC. Al gaat het hier om het talenteam van Nieuw-Roden. De blauwhemden kwalificeerden zich voor de eindstrijd door in de kruisfinales Roden uit te schakelen. EKC versloeg nipt het verrassend sterke De Wilper Boys.

De tribunes in het Sportcentrum flink gevuld, het niveau hoger. Het zegt alles over het vrouwenvoetbal anno 2019. Acht ploegen streden om de poulewinst. Het talententeam van Nieuw-Roden toonde zich de sterkste van Poule P. De Noord-Drenten wonnen alle duels, Maar eenvoudig ging het niet. Tegen FC Grootegast werd het na een 2-0 voorsprong (twee treffers Femke Mulder) nog spannend en uiteindelijk een benauwde 2-1 zege. In de tweede wedstrijd nam De Wilper Boys zelfs brutaal de leiding (1-2) via Julia Hummel. In de slotfase sloeg Nieuw-Roden alsnog toe, met als slotakkoord een fantastische boogbal. Marum werd vervolgens ruim aan de kant gezet: 4-1. Nieuw-Roden kwam daardoor op de maximale score van negen punten.

Tweede werd knap De Wilper Boys. In Poule Q werd EKC winnaar. De combinatieclub van Eenrum en Kloosterburen won alle drie wedstrijden. Tweede werd Roden. De zwart-witten begonnen met een 2-1 zege op JV Oostenburg, dat twee keer eerder in de finale stond. Tegen tweede klasser EKC kwam Roden met 2-0 achter. De Drenten kregen via de snelle Britt van Dijken nog een grote kans op de gelijkmaker. De keeper van EKC stond de 2-2 in de weg. In de laatste wedstrijd werd Haulerwijk maar net  verslagen. Roden kwam met 1-0 achter. Twee minuten voor tijd werd het 1-1 en 44 seconden scoorde Britt Udink de winnende 2-1. In de kruisfinales een finalewaardige wedstrijd: Nieuw-Roden-Roden. Roden was in het nadeel omdat het net een wedstrijd in de benen had. Maar de zwart-witten hadden nog energie over. Wat heet. Roden nam een sensationele voorsprong. Udink scoorde- in tweede instantie- de 1-0. Roden begon scherper dan de buren die een gevoelige tik incasseerden. Maar de talenten rechtten de rug en een fout werd afgestraft: 1-1. Vervolgens leek Roden opnieuw de voorsprong te nemen, maar Marieke Baving was een op een met de keeper niet koelbloedig in de afwerking. Nieuw-Roden sloeg vervolgens weer twee keer toe: 3-1. Grote smet op het duel was het uitvallen van Roner doelman Griëtte Wilkens die in een keihard duel om de bal naar de grond ging en (na afloop)naar het ziekenhuis werd afgevoerd. Haar vervangster was speelster Marion Raangs. Een flinke aderlating en Roden was aangeslagen. De score liep nog hoog op: 6-2. Nieuw-Roden talenten dus in de finale. Tegenstander is EKC, dat in een spannende ontmoeting De Wilper Boys versloeg: 2-1. De finale om de Roel Klazinga-trofee wordt gespeeld tijdens de Gala-avond op zaterdag 12 januari.

Komende zaterdag wordt het herentoernooi hervat. Dan gaat het om de tweede ronde. Inzet is een plaats op de Gala-avond. De laatste poulewedstrijden beginnen om 16.00 uur. Voor alle resultaten en meer informatie: www.lvgala.nl

De prachtige foto’s zijn gemaakt door Anne Takens