Advertentie

Browse By

Nayomi Buikema maakt debuut bij Oranje

VEV’67 levert international!

LEEK – Vanaf haar 11e jaar werd Nayomi Buikema gescout bij v.v. Niekerk E1 en speelt ze al voor KNVB teams Noord en later Noord en Oost. Op 10 oktober 2018 kreeg Nayomi het volgende bericht:

Onlangs heb je deelgenomen aan selectieactiviteiten met de Meiden o15 Noord/Oost. Hierbij kan ik je melden dat je bent geselecteerd voor de trainingsgroep van de Meiden o15 Noord/Oost. Dat is een felicitatie waard !! De 1e activiteit is een wedstrijd tegen Olympia ‘28 Jo15 op dinsdag 16 oktober 2018 bij Olympia ’28, Sportpark ‘t Hoenbroeck, Burg. Malcorpslaan 5, 8061 AG in Hasselt. We verzoeken je om 18:00 uur aanwezig te zijn.
De 2e activiteit is een drieluik in Barneveld op dinsdag 30 oktober 2018 bij V.V. Barneveld, Sportpark ‘t Nieuwe Oost, Thorbeckelaan 111, 3771 ED Barneveld.
Met vriendelijke groet, Koninklijke Nederlandse Voetbalbond

En in die drieluik scoorde Nayomi 2x tegen Zuid ( 2-1 winst ) en 1x keer tegen West ( 2-2 ) Er moest uit alle gewesten, in totaal 48 meiden, door geselecteerd worden en op 27 november 2018 werd Nayomi met 24 anderen uitgenodigd voor een selectieactiviteit van de KNVB.

In maart 2019 was er een tweedaagse in Delden met onder andere een wedstrijd tegen de meiden van Jong FC Twente. Dit betekende overnachten met haar teamgenoten in een hotel.

Ook in april lag er een uitnodiging van de KNVB op de mat en daarna werd de definitieve selectie bekend. Spannend ! En ze zit bij de definitieve selectie ! Heel knap Nayomi ! Haar eerste officiële interland is tegen de Verenigde Staten en wel op 14 juni. En twee dagen later oefenen de meiden weer tegen de Verenigde Staten. En hiermee wordt Nayomi, die wekelijks haar kunsten laat zien bij VEV’67 JO15-1 in de 3e divisie, de eerste speler die bij VEV’67 voetbalt en is opgeroepen voor Oranje !

En daar zijn ze als club heel trots op dat jij er bij staat in onderstaand linkje ! 

https://www.onsoranje.nl/nieuws/jeugd-vrouwen-onder-15/75888/selectie-speelsters-onder-15-voor-interlands-venray

Van de spelers en trainer die nu bij VEV’67 actief zijn, hebben de volgende mensen één of meerdere interlands achter hun naam staan. Alleen deden ze dat niet “ in dienst “ van VEV’67. Dat maakt de prestatie van die mannen zeker niet minder, maar maakt de selectie van Nayomi wel bijzonder..

Age Wim van der Zee heeft als keeper van Leekster Eagles, voor Jong Oranje Futsal gespeeld. Marwin van Wijk en Rense Dijk zijn beide als speler van Leekster Eagels voor Jong Oranje Futsal uitgekomen. Raymond Bolt heeft als speler van Be Quick 1887 gespeeld voor het Nationaal Amateur Elftal. En de huidige hoofdtrainer Johan Pitstra heeft in het Oranje  gezeten van Jeugd mannen onder 17. 2 interlands en 1 doelpunt. Hij speelde toen onder andere met ene Marco van Basten…