Advertentie

Browse By

Nationale kampioenschappen ploegen in Veenhuizen

Nationale kampioenschappen ploegen in Veenhuizen!

VEENHUIZEN – Het wordt weer een groot spektakel in Veenhuizen. Na een periode van 28 jaar te zijn weggeweest worden de 65e Nationale Kampioenschappen Ploegen gehouden in Veenhuizen! Stichting Ploegvereniging Nederland houdt van donderdag 14 tot en met zaterdag 16 september a.s. de 65e nationale kampioenschappen ploegen in Veenhuizen. Een terrein aan de Limietweg 3 wordt geploegd door zo’n 31 moderne- en 66 oldtimercombinaties, naast een aantal paardenploegcombinaties.

De nationale trekkerbehendigheidswedstrijden worden eveneens gehouden op deze locatie. Deze vinden plaats op zaterdag 16 september. Start om 10.15 uur.

Op donderdag is het oefenen voor de moderne ploeg combinaties. Op vrijdag is om 10.15 uur de officiële opening, gevolgd door de parade om 10.45 uur. De Nationale Ploegkampioenschappen voor de moderne combinaties worden op vrijdag en zaterdag gehouden. Zij starten op vrijdag om 11.45.

Ook een tiental leerlingen, afgevaardigd door verschillende AOC’s uit heel Nederland strijden om de beste ploeger te worden. Zij ploegen één dag, en wel op de vrijdag.

De oldtimer combinaties kunnen op vrijdag oefenen. Op zaterdag is om 9.00 uur de opening. Na de parade om 9.30 uur van alle deelnemers, starten de wedstrijden van de moderne- en oldtimerscombinaties, evenals het paardenploegen om 10.15 uur.

De Ploegvereniging Nederland is de Penitentiaire Inrichting te Veenhuizen zeer erkentelijk voor het beschikbaar stellen van hun gronden voor deze kampioenschappen, waardoor het nationale evenement voor de 2e keer in haar bestaan in dit mooie, bijzondere dorp kan plaatsvinden.

De hoofdsponsoren voor dit jaar zijn Agro Techniek Holland, Uildriks Mechanisatie, Deutz-Fahr en Vredestein.

De entree is gratis op alle dagen. Op het terrein is een grote consumptietent. De prijsuitreiking is zaterdag om 17.30 uur in de grote tent op het terrein.

www.ploegvereniging.nl