Advertentie

Browse By

Nassau College wint Olympic Moves Badminton

Dr. Nassau College Norg wint Nationale Scholierenwedstrijd met Olympic Moves Badminton.

Norg – In het Olympisch Stadion in Amsterdam heeft het Dr. Nassau College uit Norg het nationaal kampioenschap badminton binnengehaald tijdens de finales van Olympic Moves. Het Norger team uit klas 2a is ongeslagen gebleven tijdens het gehele toernooi en was daarmee oppermachtig ten opzichte van alle concurrenten. Het team uit klas 3D klas beleefde een zeer enerverend toernooi en schopte het tot in de finale. Daar moest het helaas het onderspit delven tegen het Bernrode Gymnasium en daarmee belandde het op de tweede plaats.

Het derde klas team, met Sybren de Jong, Bram de Jonge, Carlijn Hendrikse en Janine Bosma hielden het zowel tijdens de voorronde als op het eindtoernooi spannend. Ze wisten zich tijdens de regio finale Badminton op 11 april in Norg nipt te plaatsen ten koste van het Dollard College. Beide teams gingen toen gelijk op en aan de hand van de optelling van onderlinge duels (278 – 273) mocht het Norger team door naar de landelijke finale in Amsterdam. En in de landelijke finale was het niet anders. Nadat het team een keer won maar ook een keer verloor, moest de derde wedstrijd gewonnen worden om door te gaan naar de halve finale. In de laatste seconden kwam het Dr. Nassau op voorsprong, won daardoor nipt en drong door tot de halve finale. In de halve finale was het team door een goede start de sterkere, maar het Bernrode team bleek in de finale oppermachtig.
Het Norger team uit klas 2a was bij de onderbouw teams oppermachtig. In de regionale finale van 11 april was het team ongeslagen. Justus van Dijk, Alwin de Vries, Vera Horneman en Lara van Reenen gaven niets cadeau. In Amsterdam ging het er vergelijkbaar aan toe. In alle wedstrijden werden tegenstanders door subliem spel, met harde smashes en onbespeelbare dropshots op de knieën gedwongen. De finale werd in recordtempo beslist. De hoofdprijs is voor Norg dit jaar!