Advertentie

Browse By

Nachtelijke boottocht tijdens Nacht van de Nacht

Nachtelijke boottocht tijdens Nacht van de Nacht, de waarde van het donker beleefd vanaf het water

STREEK – Voor de 13e keer alweer organiseert IVN Leek/Nietap op de dag waarop de wintertijd zijn intrede doet, de Nacht van de Nacht op 27 oktober. De Nacht van de Nacht is bedoeld om de waarde van duister, niet enkel voor de natuur maar juist ook voor de mens, extra onder de aandacht te brengen. Met behulp van een aantal fluisterboten maak je een vaartocht langs de boorden van het Leekstermeer.

Zowel de lichtinvloed van de stad als het duister richting het Drentse achterland is hier goed te beleven. Ook is het leuk om te luisteren naar de geluiden van de nacht op het water, een nachtvogel die overvliegt, de ganzen die liggen te slapen op het meer en het gekabbel van het water. Onder deskundige begeleiding, met zo min mogelijk lawaai en minimale verlichting zal dit een spectaculaire tocht zijn!

Er is per boot deskundige begeleiding en zwemvesten aanwezig! Het aantal deelnemers aan deze boottocht, volwassenen en kinderen, is maximaal 22 personen. Daarom is opgave vooraf noodzakelijk! Dit kan via: info.ivnleeknietap@gmail.com
“We verzamelen om 18.45 uur bij Cnossen, Meerweg 13, Nietap en gaan dan varen tussen 19.00 en 21.00 uur. Na afloop is het mogelijk om voor eigen rekening nog een kopje koffie of thee te drinken”, aldus IVN Leek/Nietap.
Kosten: alle deelnemers € 5,00

N.B.1: Omdat de zitjes in de fluisterboten van aluminium zijn is het wenselijk een kussentje mee te nemen tegen de optrekkende kou.
N.B.2: Omdat het doorgaan van deze tocht van een aantal factoren afhankelijk is is het raadzaam deze site in de gaten te houden.
(zie verder www.nachtvandenacht.nl of www.nmfgroningen.nl)