Advertentie

Browse By

Na 20 jaar gaat de schop in de grond in Oosterveld Norg

Officiële start Oosterveld Norg

Maandag 13 maart 2017 om 16.00 uur gaf wethouder Henk Kosters officieel het startsein voor het bouwrijp maken van het project Oosterveld in Norg. De handeling vond plaats aan de Peesterweg ter hoogte van de aan te leggen ontsluitingsweg naar het Oosterveld. Dit plan loopt al vanaf 1997 verteld dhr. Stroetinga.

Activiteiten bouwplan Oosterveld

De gemeenteraad heeft in april 2016 besloten verder te gaan met de ontwikkeling van het Oosterveld. Daarna is een overeenkomst gesloten met projectontwikkelaar Heijmans. Intussen wordt gewerkt aan de voorbereiding van het in verkoop brengen van de eerste kavels en het bouwrijp maken van het eerste deel van het plan. Ook is begonnen met de uitwerking van het tweede deel, het gedeelte buiten de Oosterveldweg.

Wethouder Henk Kosters: “Na de zomervakantieperiode willen wij de schop echt in de grond zetten om het eerste deel van de Oosterveldweg (de ‘banaan’) aan te leggen en het gebied klaar te maken voor de woningbouw. Daar gaan nogal wat voorbereidende werkzaamheden aan vooraf. Naast het nodige bureauwerk moeten ook in het veld verschillende werkzaamheden plaatsvinden. Zo zijn er al grenzen uitgezet en worden komende maanden verschillende onderzoeken verricht.”

Verkoop eerste kavels

De verkoop van de eerste kavels is nog steeds gepland in mei van dit jaar.
Inmiddels vindt ook overleg plaats met Heijmans over het tweede deel van het plan, het deel waar naast vrijstaande woningen ook 2-onder-1-kapwoningen en rijwoningen worden gebouwd. De eerste schetsen van de mogelijke verkaveling zijn besproken.