Advertentie

Browse By

Mooie start Feestweek met de 7van7huizen

Ook de leden van Fitclub Rodenburg liepen mooie tijden tijdens de 10e 7van7huizen

ZEVENHUIZEN – De jaarlijkse feestweek van Zevenhuizen is vrijdagavond aangenaam en droog begonnen. Traditioneel startte de week met de 7van7huizen een echte hardloopwedstrijd die voor het 10-de jaar op het Hoofddiep werd afgelegd. De allerjongsten hoefden natuurlijk geen 7 kilometer te lopen, maar enthousiast aangemoedigd door ouders, opa’s en oma’s en dorpsbewoners werd serieus hard gelopen door dik honderd kinderen.

De run 7van7huizen startte om 20:00 uur na het startschot om 20.00 uur door burgemeester Berend Hoekstra vanaf het Hoofddiep bij Garage Kopinga. Maar liefst 306 deelnemers liepen de 7 kilometer, maar liefst 48 deelnemers meer als de vorige editie. De snelste loper van de dag was Maurice Smit met een mooie tijd van 23 minuten en twee seconden. Maurice was vorig jaar ook al de snelste loper, maar liep toen 13 seconden langzamer. Bij de dames was Fleur Baljet de snelste met een tijd van 25 min 40 sec. Nadien was er een gezellige afterparty met de band Cheerz.

De 7van7huizen is blij met alle sponsoren en vrijwilligers en iedereen die op een of andere manier bijdrage heeft geleverd aan een geslaagde 10e editie!

De uitslagen van 2018