Advertentie

Browse By

Medailleregen voor turnsters Adonis Sportacrobatiek

Adonis Sportacrobatiek beleeft prachtig weekend tijdens het IAG 2018 in Den Bosch

STREEK – Afgelopen weekend was het een waar sportfeest in Den Bosch, waar het IAG (International Ascesment Gymnastics) 2018 werd gehouden. Dit internationale toernooi is voor de sporters een kans om zich te meten met buitenlandse tegenstanders. Met tegenstanders uit o.a. Israël, Denemarken, België, lag het competitie niveau hoog.

Tijdens de finale zijn er maar liefst 4 medailles behaald. Goud was er voor het C-lijn trio Maureen de Wit (Roden), Marjolein de Haan (Leek) en Ilse Hoeksma (Harkema) en in dezelfde categorie zilver voor Sering Perdok (Norg), Melanie Jager (Zuidhorn) en Marleen Vonk (Groningen). Bij de Pupillen haalde het duo Nienke Woudstra en Tessa de Jong een bronzen medaille. En het senioren duo Zefanja Nieman en Josan Huisman haalden het zilver binnen.  Een super knappe prestatie op dit internationale acrogym niveau.

Zondag werd het weekend afgesloten met de halve finale voor de DE-lijn. En wederom een podium plaats! Het D-senioren dus Silke Kroese (Zevenhuizen) en Marrit Hoogenberg behaalden een zilveren medaille. Tevens wist het E-jeugd duo Xanne Ottersberg en Dewi Koers met een 5e plaats een plek voor de landelijke finale te bemachtigen.

Hiermee kijkt Adonis terug op een prachtig weekend waarbij hele mooie resultaten zijn behaald.