Advertentie

Browse By

Lus van Roden toe aan 48e editie


RODEN – De Lus van Roden is aanstaande zaterdag (14 juli) alweer toe aan de 48e editie. Behalve de Lus op zaterdag verzorgt organisator Volksvermaken Roden een heel weekend dat bol staat van topsport, de fiets én vermaak.  Zaterdag om 17:00 uur wordt er een juniorenkoers over 65 km verreden voor de categorie ‘het aanstormend talent’ met lokaal Rodens talent Adne Koster aan de start. Later op de avond zijn de elite/beloften en professionals B aan de beurt. Tussen deze beide wedstrijdcategorieën vindt er een ploegentijdrit plaats, waar wielerclubs uit de regio het tegen elkaar opnemen. 

Na afloop van de wedstrijd voor de elite renners start de Knight Ride, een nachtelijk rit op de ATB in de omgeving van Roden. Bijzondere locaties worden aangedaan, plekken waar ATB-ers normaal niet komen en al helemaal niet op dit bijzondere tijdstip. De route leidt de deelnemers onder andere drie keer door een van de horeca gelegenheden in het centrum van het dorp. Daarnaast komen ze over, door de gemeente Noordenveld, nieuw aangelegde MTB parcours/fietscrossbaan, door een wasstraat en ook een winkel.

In de ochtend van 15 juli is de jeugd op de MTB aan de beurt. In samenwerking met de Noordelijke ATB Vereniging wordt de jeugd een uitdagend parcours aangeboden. In de weken voorafgaande hebben de kinderen van de lagere school en uit Roden kennis gemaakt met het ATB-en. In samenwerking met de sportcoaches van de gemeente Noordenveld en de Noordelijke ATB Vereniging zijn er een aantal trainingen aangeboden en deze trainingen worden afgesloten met de tocht op de zondag 15 juli. De verwachting is dat er ruim 100 deelnemers aan de start staan. De deelnemers zullen op basis van leeftijd en ervaring worden ingedeeld en onder begeleiding van trainers van de Noordelijke ATB Vereniging de tocht rijden. De start is zondagochtend om 9.30 uur vanaf het evenemententerrein en is geheel gratis. Voor de kleinere broertjes en zusjes van de deelnemers is er onder andere een springkussen, zodat zij zich ook kunnen vermaken.

Maar, de belangrijkste wedstrijd is en blijft natuurlijk de Lus van Roden zelf. Spanning, sensatie en strijd om de felbegeerde premies en dat maar liefst 100 kilometer lang. Gaat het local hero Patrick van der Duin wederom lukken om te winnen en wordt daarmee de 48e winnaar van de Lus van Roden?