Advertentie

Browse By

Lodewijk Asscher onder de indruk van Leek

Samen met Jan Leistra en Janneke Klijn van Wold & Waard namen Lodewijk Asscher en lijsttrekker PvdA Westerkwartier Rianne Vos een kijkje in één van de onlangs opgeleverde gasloze sociale huurwoningen (foto: Luc Veenstra)

Het kind centraal

Leek – Onder het motto ‘het kind centraal’ liet lijsttrekker voor de PvdA Westerkwartier, Rianne Vos aan Lodewijk Asscher (Tweede Kamer fractievoorzitter PvdA) zien hoe de inclusieve samenleving vorm krijgt in het in aanbouw zijnde wijkdeel De Hoven in Oostindie in Leek. Tijdens het bezoek aan de twee scholen CBS Van Panhuys en OBS De Hasselbraam die binnenkort ook samen in een nieuw gebouw ondergebracht worden, vertelden wethouder Ben Plandsoen (PvdA Leek) en het college van bestuur van onderwijsstichting Quadraten, Gerrit Rotman en Johan Heddema, over de baanbrekende fusie tussen openbaar en christelijk onderwijs. “In het Westerkwartier zijn de demografische ontwikkelingen zeer verschillend. Door samen te werken houden wij de onderwijskwaliteit en het plezier van samen opgroeien overal op peil. Kinderen krijgen optimaal ruimte om te groeien.”

Bij de voetbalvelden nam voorzitter Emo de Vries van VEV Leek ons mee in de constatering dat kinderen tegenwoordig weinig buiten spelen en ravotten en dat VEV graag extra aandacht besteedt aan een brede motorische ontwikkeling van hun jongste leden. “Naast voetbaltraining bieden wij ook atletiek en turnen aan. Dat was voor sommigen wel even wennen.”

Tot slot was de delegatie zeer onder de indruk van de diversiteit in de woonwijk, zoals de eerste gasloze sociale huurwoningen, die midden tussen vrijstaande en rijtjeshuizen staan. “Een wijk met veel diversiteit aan woningen, voor verschillende portemonnees, waardoor kinderen met verschillende achtergronden samen kunnen opgroeien,” vertelde Jan Leistra die samen met directeur-bestuurder Janneke Klijn van woningcorporatie Wold & Waard aanwezig was.

Lodewijk Asscher: “Ik hoop heel erg dat jullie dit soort mooie dingen blijven doen en ik wens jullie heel veel succes de komende dagen tot en met de verkiezingen.”