Advertentie

Browse By

Lintje voor SUPER-vrijwilliger Sabina van der Veen uit Altena

Bescheiden Sabina trots op lintje

ALTENA – In het Dorpshuis van Altena werd de 59-jarige Sabina van der Veen-Geersing vandaag Koninklijk onderscheiden. Zij werd Lid in de Orde van Oranje Nassau. Van der Veen is een vrijwilligster van het eerste uur en niks is te gek voor haar. Zelfs vanmorgen stond ze nog in de keuken te werken, voordat ze het lintje mocht ontvangen. De mensen om haar heen hadden Sabina wijs gemaakt dat er een feestje was van een 100-jarige, waar ook de burgemeester Klaas Smid bij zou zijn. Niks was hier van waar, want het feestje was natuurlijk voor haar georganiseerd. Maar ze onderging de speech en glunderde toch wel stiekem van de lovende woorden en het opspelden van de Koninklijke Onderscheiding. “Ik hou hier echt niet van’, zij Sabina later zachtjes tegen de burgervader. Na de felicitaties van de aanwezigen was het tijd voor wat lekkers in ‘haar’ Dorpshuis.

Mevrouw Sabina van der Veen-Geersing (59)

Vanaf de oprichting van de belangenvereniging Buurtschap Altena is mevrouw Van der Veen al vrijwilliger en vanaf 1983 bestuurslid. Zij is onder meer betrokken bij de organisatie van het voetbaltoernooi in juni en draagt ze haar steentje bij aan de spooktocht, het strijkbout gooien in de winter, eieren vangen met Pasen, de dartavonden en de Sinterklaasavond voor de kinderen.

Al 40 jaar staat mevrouw Van der Veen klaar voor alle ouders in Altena die even een oppas voor hun kinderen zoeken als het even nodig is. De kinderen kunnen bijvorbeeld na schooltijd bij Sabina aankloppen als de ouders de kinderen pas later kunnen ophalen. Gemiddeld is zij twee uren per week aan het oppassen.

Al vanaf 1991 is zij betrokken bij de organisatie van de Wandelvierdaagse in Peize. Naast allerlei klusjes in de voorbereiding bemant zij vier dagen een stempelpost.

Vanaf 2000 is mevrouw Van der Veen ieder jaar op juni aanwezig als vrijwilliger bij de opbouw van de praalwagen van het dorp Altena voor de Rodermarktparade.

Mevrouw Van der Veen begeleidt sinds 2011 ook bij het gehandicapten zwemmen in zwembad ‘de Hullen’ in Roden. Zij doet dat op de woensdagavonden voor de verenigingen ‘Flotar’ en ‘GSV’ in Roden.

Sinds de oprichting van de ‘vrijwilligers Dorpshuis Altena’ in 2013 is mevrouw Van der Veen vrijwilliger en algemeen bestuurslid. Zij is bij alle activiteiten aanwezig, zoals bij feesten, toneelvoorstellingen, de sjoelclub, de orchideeënmiddag en het schoonmaken van het dorpshuis. Van de sjoelclub is zij de voorzitter. Van september tot april is zij wekelijks aanwezig bij de sjoelavonden. Eens per jaar organiseert zij een uitje voor de leden en ook voor de Kerst organiseert zij iets leuks voor de leden

Foto’s: Erik Brand ©