Advertentie

Browse By

Lintje voor mister Shipmate Barend Boon

RODEN – Vanmorgen verraste loco-burgemeester Alex Wekema de voormalige kapitein/dirigent Barend Boon van o.a. Shantykoor De Landrotten en The Shipmates met een welverdiend lintje. De Koninklijke Onderscheiding kreeg hij onder toeziend oog van vele koorleden, zijn geliefde vrouw en  familieleden in het Geerties Hoes in Roden opgespeld. Barend is – en was een inspiratie van de koorleden en deze hebben hem allen lief. De heer Boon werd uiteraard onder valse voorwendselen na het Geerties Hoes gelokt, maar was ontzettend blij met de onderscheiding. Na het officiële moment was het tijd voor de vele felicitaties onder het genot van een bakje koffie en een taart.

De heer Barend Boon (77)
Vanaf 1993 is de heer Boon al dirigent van shantykoor ‘de Landrotten’. Het koor heeft als repertoire Shantymuziek, zeemansliederen, Ierse pub-songs en regionale streekmuziek. Op 20 oktober 2018 is het 25-jarig jubileum van het koor gevierd en daarmee ook het 25 jarig jubileum van de heer Boon als dirigent. Naast het leiden van het koor, iedere maandagavond, heeft Barend Boon als dirigent alle bestuursvergaderingen (in de avonduren) meegemaakt en uiteraard voor het koor gestaan tijdens de 12 tot 25 optredens per jaar op diverse plekken in Nederland. Daarnaast is hij lid van de muziekcommissie die ieder jaar het repertoire van het koor onder de loep neemt en vernieuwt.

Vanaf 2003 is de heer Boon ook dirigent van het Shantykoor ‘The Shipmates’. Dit is een koor van mannen met een verstandelijke beperking. Er doen 15 zangers mee en 20 vrijwilligers. De vrijwilligers zingen ook mee, bespelen instrumenten en doen de facilitaire zaken. De vreugde van deze jongens bij het zingen is mede door de inbreng van de heer Boon.

Foto’s: Erik Brand ©