Advertentie

Browse By

‘Lekker vrij’ in Molenduinbad Norg

In Drenthe vinden we het belangrijk dat iedereen zonder belemmeringen mee kan doen. Daarom waren woensdag belangstellenden van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in en rondom het Molenduinbad in Norg. Iedereen kon ervaren hoe het is om  een visuele beperking te hebben en kon je oefenen met een scootmobiel over een parcours met obstakels. “Het was een leerzame dag. Veel geleerd over beperkingen die mensen ervaren en hoe ze hiermee omgaan, over organisaties die hierin actief in zijn”, aldus wethouder Kirsten Ipema.

Iedereen moet mee kunnen doen
Er was voor iedereen een zeer gevarieerd dagprogramma georganiseerd in Noordenveld in het kader van de Week van de Toegankelijkheid. Wethouder Kirsten Ipema. “Ervaringsdeskundigen nodigden u uit om deel te nemen aan verschillende activiteiten. Er was een kleine markt waar u in gesprek kunt gaan met onder andere leden van Toegankelijk Noordenveld, welzijnsorganisaties en zorgondernemers. Verder waren er diverse buitenactiviteiten en in het zwembad zelf een informatiemarkt. Het is belangrijk dat iedereen kan meedoen. Ook op het gebied van vrije tijd en recreatie. Met deze tour laten we zien waar mensen met een beperking tegenaan lopen.”

Week van de Toegankelijkheid
In de week van 1 oktober vindt de Week van de Toegankelijkheid plaats met als thema ‘Lekker vrij’. Voor de meeste mensen is het heel gewoon: je vrije tijd vul je zelf in, je doet de dingen die je zelf wilt doen. Maar voor bijna 20 procent van de mensen is dit geen vanzelfsprekendheid. Dit heeft alles te maken met de toegankelijkheid van bijvoorbeeld musea, horeca, sportclubs, attractieparken en natuurgebieden. Dit kan beter! Natuurlijk zijn er genoeg voorbeelden waar het al goed gaat!

Foto: Kirsten Ipema Twitter