Advertentie

Browse By

Leerlingen van SWS de Schans druk op Boomfeestdag

Leerlingen van SWS de Schans helpen burgemeester Klaas Smid en wethouder Henk Kosters met planten eerste boom op Boomfeestdag

Een – Op de zestigste Boomfeestdag met als thema “Bomen verbinden” mochten burgemeester Klaas Smid en wethouder Henk Kosters de aftrap doen op SWS de Schans. Na een korte speech van de burgervader mocht wethouder Henk Kosters (expert over wormen volgens Klaas Smid) de functie van de regenworm uitleggen aan de leerlingen van de Schans.

Daarna mocht de burgemeester (met nette lakschoenen) en de wethouder (goed voorbereid op laarzen) de eerste boom planten (Japanse sierkers). De leerlingen van de Schans hebben daarna de rest van de bomen geplant en ze voorzien van een aantal regenwormen, die de grond rondom de boom zuurstofrijk houdt.

Door samen met kinderen op deze dag bomen te planten in Nederland wil de Stichting Nationale Boomfeestdag bijdragen aan een duurzame wereld en kinderen betrekken bij natuurontwikkeling.

Burgemeester Smid: “Wij willen hier graag aandacht aan besteden door gezamenlijk met de schoolkinderen de beplanting aan te brengen. Door kinderen zelf een boom te laten planten zien zij de functies en de waarde in van bomen in hun directe leefomgeving”.

foto’s: Erik Brand