Advertentie

Browse By

Leekster Eagles opent het seizoen met drie punten

LEEK – Op vrijdag de 13e speelde het eerste team van Leekster Eagles thuis tegen nieuwkomer IFC Zwolle. De eerste helft waren beide teams zoekende naar een opening waarbij naar mijn gevoel Leekster wel meer overwicht had. Het kon gewoon beide kanten opgaan omdat de heren die het doel aan het verdedigden deden waar ze voor gekomen waren. En zo eindigde de eerste helft in een 0-0. 

In de tweede helft kreeg Leekster Eagles na vijf minuten speeltijd een tegengoal. Daarna ging de knop om bij de mannen in het wit. Het overwicht werd omgezet in resultaat. Roy de Vries was de eerste die de 1-1 op het scorebord wist te zetten. Ruim een minuut bracht Mehdi Charaf-Edinne de stand op 2-1. Met nog zeven minuten te gaan was het Fabio de Matos Fernandes die de stand op 3-1 bracht. Als hekkensluiter wist goaltjesdief Luciano Matulessy eerst het doel te vinden d.m.v. een handsbal. Vanzelfsprekend werd deze poging afgekeurd. Maar het gat was gevonden en Luciano Matulessy wist daarna twee keer te scoren en bracht de stand op 5-1. Een minuut later werd het eindsignaal gegeven en de drie punten kwamen in de tas van Leekster Eagles terecht. 

Vrijdag 20 september mag Leekster Eagles zich op gaan maken voor de wedstrijd tegen landskampioen Hovocubo. Aanvang 20.30 uur te Sportcentrum Leek.

Foto’s: Antje van der Wal