Advertentie

Browse By

Leek finaleplaats individuele tijdrit Healthy Ageing Tour

Leek – Leek is op woensdagmorgen 5 april 2017 het decor van een individuele wielertijdrit van de Healthy Ageing Tour. Ongeveer 110 nationale en internationale wielrensters uit de wereldtop meten hun krachten op een parcours van 17 km. door de gemeente Leek. Het is de start van de Tour die ’s middags wordt voortgezet met een etappe door de gemeente Zuidhorn en de rest van de week door de provincie Groningen zal trekken.

In verband met dit evenement worden er verschillende verkeersmaatregelen getroffen. De rensters starten tussen 10.00 en 11.50 uur één voor één vanaf de borg Nienoord. Ze rijden langs het Leekster Hoofddiep naar de kerk in Midwolde en vervolgens via de Hoofdstraat over Lettelbert naar Oostwold. Daar wordt gekeerd en gaat de route via Lettelbert tot aan de rotonde bij Midwolde. Hier gaan de dames linksaf over de oostelijke parallelweg van de Midwolderweg. Bij het gemeentehuis gaan ze verder over de Tolberterstraat en vervolgens via het winkelgebied van deze straat naar de finish nabij de kerk op de De Dam.

De wegen waarover de route voert zijn vanaf 09.30 uur tot uiterlijk 13.00 uur gesloten voor alle verkeer. Dat wordt met borden aangegeven. Verkeersregelaars begeleiden het traject, dat voor hulpdiensten uiteraard bereikbaar blijft. Bussen rijden gedurende de afzetting via andere routes.

De junior-dames rijden nog een individuele tijdrit van 3,4 km via de fietspaden op het landgoed Nienoord. Rond 14.15 uur is deze wedstrijd afgelopen.