Advertentie

Browse By

Landgoed Nienoord heeft een stel prachtige nieuwe bewoners

LEEK –  Het hertenkamp op Landgoed Nienoord in Leek heeft vanaf vandaag een prachtig stel nieuwe bewoners erbij. Beheerder van het park – Mike van der Most – heeft naast de prachtige witte pauwen en herten een koppeltje witte Zuid Amerikaanse Nandoe’s weten te bemachtigen. Er is specifiek voor deze dieren gekozen, omdat dat deze loopvogel niet zomaar een prooi zou zijn voor de vos, want deze moordenaar heeft alle vele kippen, kalkoenen en prachtige parelhoenders in het hertenkamp opgegeten.

Het prachtige hertenkamp ligt tegenover de Borg Nienoord en de beheerders – de familie Van der Most van Landgoedboerderij Oosterheerdt verzorgt de dieren in het hertenkamp. Daarbij worden ze geholpen door de stagiaires van AOC Terra Austine, Marit en Dante.  Het hertenkamp is sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw in eigendom van de gemeente Leek. De gemeente blijft eigenaar van het hertenkamp en van der Most verzorgt de dieren. Zij runnen sinds 2016 Landgoedgoedboerderij Oosterheerdt en hebben veel ervaring met het verzorgen van verschillende dieren. Landgoedboerderij Oosterheerdt is vooral bekend van het schapen drijven met border-collies en natuurlijk de bekende maandelijkse Streekproductenmarkt Nienoord.

Streekproductenmarkt Nienoord a.s. zaterdag
Nog heel even en dan is de eerste zaterdag van de maand weer aangebroken. Hoe leuk kun je het hebben, want aanstaande zaterdag (2 februari) kun je zien, hoe de jasjes van de schapen worden uitgetrokken. door een professionele schapenscheerder die de schapen van hun dikke vacht gaat ontdoen. De schapen worden geschoren door 2-voudig en huidig Nederlandskampioen schapenscheren, Johannes Kloosterman uit Zevenhuizen!

Het is midden in de winter, en koud, en jullie vragen zich misschien wel af, waarom dan de schapen worden geschoren. Dit wordt gedaan, vanwege ze nog in de stal blijven en en anders te heet worden. De schapen kunnen dan last krijgen van hittestress en dus worden ze een handje geholpen om toch op goeie temperatuur te blijven.

Kom dit allemaal maar bekijken tijdens onze gezellige markt. Vanaf 10 uur ben je van harte welkom bij Landgoedboerderij Oosterheerdt aan de Oosterheerdtstraat 7 te Leek.