Advertentie

Browse By

kv Noordenveld wint in Holwerd van kv DTL

 

RODEN – Afgelopen zaterdagavond 9 maart speelde het vlaggenschip van kv Noordenveld de terugwedstrijd in deze zaalcompetitie tegen kv De Tinnen Leppel (DTL) in sporthal De Ynset in Holwerd. Na de overtuigende 27-16 thuiswinst op 15 december jl. behaalde de eerste selectie van Noordenveld nu een moeizame 15-17 overwinning tegen laagvlieger DTL.

Noordenveld opende de score in Holwerd door treffers van Jaap de Boer en Renate van der Woude. Na de gelijkmaker door DTL wist het team van trainer/coach Matthijs Roelfsema 3 keer op rij te scoren door Robin van Bolhuis, Jaap de Boer en aanvoerder Anna de Boer. “Het begin was even zoeken, maar bij een 2-5 tussenstand leek Noordenveld afstand te nemen. Maar niets was minder waar. Het vertragen van DTL werkte en ze kwamen terug tot 5-7. Vervolgens brak er een fase aan waarin  Noordenveld weer scherper schoot en uitliep naar een 6-10 ruststand. De bedoeling was om dit na rust uit te bouwen”.

De hardwerkende thuisploeg kwam echter sterk terug uit de kleedkamers en bracht onder meer door 2 verre afstandsschoten het verschil terug tot 9-10. Door afstandstreffers van Amber Bangma en Romée de Rink sloegen de Roners weer een gaatje. Na de 10-12 door het benutten van één van de zes aan DTL toegekende strafworpen, bracht trainer/coach Matthijs Roelfsema 2 wissels in het veld. Jesse van der Scheer en Riekje de Boer – ter Steege scoorden beiden direct na de wissel, waardoor de Mastformatie weer wat afstand kon nemen.

“Na de laatste 2 strafworpen voor DTL werd er afgefloten bij een 15-17 eindstand”.

Door deze winst blijft Noordenveld onverminderd meedraaien in de top van deze klasse. Volgende week speelt de eerste selectie van Noordenveld weer een uitwedstrijd in Friesland, en wel tegen Vlug&Vaardig. Deze wedstrijd in sporthal De Hege Fiif begint om 19.15 uur. Daaraan voorafgaand spelen de beide 2e selecties om 18 uur tegen elkaar in deze hal in Hardegarijp.

Scores Noordenveld : Anna de Boer (4), Jaap de Boer (4), Amber Bangma (2), Robin van Bolhuis (2), Jesse van der Scheer (2), Romée de Rink (1), Renate van der Woude (1) en Riekje de Boer – ter Steege (1).