Advertentie

Browse By

KV Noordenveld verliest wederom

KV Noordenveld moet zege aan Olympia laten in Twijzel

RODEN – Afgelopen zaterdag 20 oktober reisde de eerste Mastselectie van Noordenveld af naar het Friese Twijzel (gemeente Achtkarspelen). Na een 12-9 ruststand probeerde Noordenveld meer energie in de wedstrijd te brengen, maar Olympia won met veel rebounds en lange aanvallen uiteindelijk met 19-14.

Olympia opende op sportpark ‘Twizel’ met een doorloopbal de score . Nadat Jesse van der Scheer van afstand de ploegen naast elkaar bracht, liep de thuisploeg uit naar 3-1. Noordenveld ’s trainer/coach Matthijs Roelfsema : “We begonnen slap, zetten te weinig druk op de bal en kregen veel doorloopballen tegen. Olympia speelde erg fysiek, wat de thuisploeg na 10 minuten een gele kaart opleverde. Halverwege de 1e helft kregen we meer controle en kwamen we met langere aanvallen langzaam terug”. In het laatste deel van de 1e helft kwamen de Roners door scores van Jaap de Boer, Amber Bangma, topscorer Jesse van der Scheer en Anna de Boer terug tot 2 doelpunten. Op slag van rust verzilverde Olympia echter nog een vrije bal, waarna scheidsrechter Jongbloed bij 12-9 direct voor de rust floot.

In de 2e helft wilde Noordenveld meer energie in de wedstrijd brengen en de thuisploeg voorbij streven. Het bleef echter lastig. Matthijs Roelfsema: “Met veel verdedigende en aanvallende rebounds kreeg Olympia veel en lange aanvallen”.  Nadat Robin van Bolhuis de 15-13 met een rake afstandstreffer op het scorebord bracht, liepen de in het blauw spelende friezen in het laatste deel van de wedstrijd met 4 scores op rij weg bij de oranje tijgers. Bij Noordenveld vielen de doelpunten niet meer. “Ondanks meer lengte in het veld door een wissel lukte het niet om Olympia terug te pakken”. De laatste treffer was slechts voor de statistieken en kwam op naam van Jasper Lütter. Eindstand : 19-14.

De volgende, en tevens laatste wedstrijd van het eerste deel van dit veldseizoen, is komende zaterdag 27 oktober om 15.30 uur in Leek tegen Rodenburg. In november begint de zaalcompetitie.

Scores Noordenveld: Jesse van der Scheer (5), Jaap de Boer (3), Anna de Boer (2), Amber Bangma (1), Robin van Bolhuis (1), Romée de Rink (1) en Jasper Lütter (1).