Advertentie

Browse By

KV Noordenveld verliest ongeslagen status

KV Noordenveld verliest ongeslagen status in Balk tegen Harich.

RODEN – Afgelopen zaterdag reisden de beide Mastselecties van Noordenveld af naar het dorp Balk in de gemeente De Friese Meren. Nadat Noordenveld 2 met 18-15 had verloren van Harich 2, traden de beide hoofdmachten tegen elkaar aan. De wedstrijden tussen deze teams leveren altijd veel strijd en spanning op, zo ook deze avond in sporthal De Trime. Trainer/coach Matthijs Roelfsema: “We hadden veel moeite met de hard werkende en fysiek spelende Friezen”. 

De thuisploeg gaf vanaf het begin vol gas en gelijk in de eerste minuut scoorde Harich twee keer op rij. Romée de Rink zorgde via een vrije worp voor de aansluitingstreffer van Noordenveld. Hierna liep Harich weg bij de Roners door 4 keer te scoren, waarvan 2 keer vanuit een toegekende strafworp.

“We gingen mee in hun spel waardoor we veel 1 schots-aanvallen kregen”. Aan het einde van de eerste helft herpakten de oranje tijgers zich wat, maar door het vertrouwen wat Harich had scoorden de geel-blauwe Friezen 2 keer van afstand zonder rebound en gingen de ploegen bij een 12-6 ruststand naar de kleedkamers.

De eerste score in de 2e helft kwam op naam van topscorer Sven Stobbe die van afstand  de binnenkant van de Friese korf wist te vinden. Door drie afstandstreffers van Harich liep de thuisploeg vervolgens uit naar 15-7. “Hierna kwamen wij meer in ons spel en creëerden we veel meer kansen. We kwamen terug tot 16-13. Maar ons rendement was te laag. Steeds scoorde Harich weer tegen als wij hadden gescoord. De achterstand was te groot en de omstandigheden werkten niet mee”.

Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter stond er zodoende een 20-16 eindstand op het scorebord. De eerste nederlaag van Noordenveld in deze zaalcompetitie was hiermee een feit. Medekoploper De Parabool verloor eerder op de dag in Groningen verrassend met 15-19 van De Granaet uit Dokkum, waardoor Noordenveld en de Groninger Studenten ook na dit weekend nog gezamenlijk de lijst aanvoeren.

Komende zaterdag 26 januari komt GSKV De Parabool naar Sportcentrum De Hullen. De wedstrijd tussen de beide koplopers begint om 19.45 uur. Hieraan voorafgaand spelen de beide 2e selecties tegen elkaar om 18 uur.

Scores Noordenveld: Sven Stobbe (6), Jaap de Boer (4), Amber Bangma (3), Romée de Rink (1), Anna de Boer (1) en Jasper Lütter (1).