Advertentie

Browse By

kv Noordenveld verliest nipt

kv Noordenveld verliest nipt van gskv De Parabool in kampioenenbal

RODEN – Afgelopen zaterdagmiddag 30 maart speelde het vlaggenschip van kv Noordenveld de laatste en voor het kampioenschap beslissende wedstrijd in deze zaalcompetitie tegen de Groninger studenten korfbalvereniging De Parabool. Na een enerverende wedstrijd in het ACLO-sportcentrum moest het vlaggenschip van Noordenveld uiteindelijk met 19-17 de zege aan De Parabool laten, dat hierdoor de paarse kampioensvlag kon hijsen.

Aangemoedigd door de vele meegereisde fans uit Roden in de sfeervolle en roemruchte Struikhal (waar Groningen’s basketbaltrots Donar destijds nog heeft gespeeld) kwam Noordenveld na een 2-0 achterstand goed in haar eigen spel. De achterstand werd door scores van Sven Stobbe, Amber Bangma, 2 keer Jaap de Boer en Jasper Lütter omgebogen in een 2-5 voorsprong. Trainer/coach Matthijs Roelfsema : “Na het aftasten in de eerste minuten namen we de leiding en creëerden de beste kansen. De Parabool kon met moeite in ons spoor blijven”. Vervolgens golfde het spel wat op en neer en werd er om en om gescoord. Voor Noordenveld waren Romée de Rink (2) en Amber Bangma trefzeker.

“Vlak voor de rust begon De Parabool er meer energie in te stoppen, waar Noordenveld in meeging”.  Bij rust was de stand weer in evenwicht, 8-8.

In de 2e helft herpakte Noordenveld zich snel en kwam na 5 minuten door scores van Renate van der Woude, Sven Stobbe, Robin van Bolhuis en Jaap de Boer weer op een voorsprong.

“De Parabool zette weer aan en het forceren aan hun kant hielp ze weer in de wedstrijd. Noordenveld zakte wat in en miste vooral de scherpte in de afronding”. De Parabool pakte een flinke voorsprong (19-13), maar Noordenveld knokte zich nog knap weer terug tot 19-17, door scores van Renate van der Woude, Jesse van der Scheer, Jasper Lütter en een uiterst curieuze eigen goal van één van de Parabooldames. Na de 19-17 eindstand waren de kampioensbloemen voor De Parabool. Een welverdiend applaus was er voor kv Noordenveld, dat tot de laatste wedstrijd knap heeft meegespeeld om de 1e plaats in KNKV klasse 2B. De Mastformatie gaat zich nu focussen op het veld, waar het tweede deel van de competitie start op zaterdag 20 april tegen Kinea uit het Friese De Knipe. Aanvang van deze wedstrijd op het korfbalcomplex aan de Borglaan is om 15.30 uur.

Scores Noordenveld : Sven Stobbe (3), Jaap de Boer (3), Amber Bangma (2), Romée de Rink (2), Jasper Lütter (2), Renate van der Woude (2), Robin van Bolhuis (1), Jesse van der Scheer (1) en een eigen goal van De Parabool.