Advertentie

Browse By

Kv Noordenveld verliest gelijk opgaande derby in Leek

Noordenveld verliest gelijk opgaande derby in Leek van Rodenburg

De korfballers van de kv Noordenveld speelden de laatste wedstrijd van het eerste deel van dit veldseizoen in Leek tegen kc Rodenburg. Het werd in deze ons-kent-ons derby een gelijk opgaande wedstrijd, waarin Rodenburg net iets scherper was en uiteindelijk met 17-14 won.

Na de openingstreffer van de thuisploeg, verzilverde Romée de Rink een vrije worp. De 2-1 werd door Jasper Lütter met een rake afstandstreffer beantwoord. Hierna sloeg Rodenburg een gaatje door 2 keer de binnenkant van de Noordenveldkorf te vinden. Noordenveld ’s trainer/coach Matthijs Roelfsema, vorig seizoen nog trainer/coach van de Leeksters : “Rodenburg startte feller, desondanks bleven we bij. In het tweede deel van de eerste helft kwamen we beter in ons spel en hadden we meer verdedigende controle”. Door twee afstandstreffers van Jesse van der Scheer kwam Noordenveld vlak voor rust terug naar 6-6. Toch ging Rodenburg met een kleine voorsprong de kleedkamers in bij rust, 7-6. Na de ‘thee’ bracht Anna de Boer de 7e en gelijkmakende treffer van de oranje tijgers op het scorebord. Vervolgens kregen de Rôners wat ongelukkig 3 treffers op rij tegen. Halverwege de tweede helft herpakte Noordenveld zich weer en kwam de Mastformatie na 12-8 weer terug tot 12-10 door treffers van Robin van Bolhuis en Jaap de Boer. Met een dubbele wissel werd er door trainer/coach Matthijs Roelfsema meer rebound- en aanvalskracht in het nieuwe aanvalsvak van Noordenveld gebracht. Dat leverde direct een doelpunt op van Sven Stobbe en het verschil was nog maar 1. Rodenburg wist vervolgens van grote afstand twee keer raak te schieten. Vijf minuten voor het einde kwam Noordenveld weer op 2 en was alles nog mogelijk. Matthijs Roelfsema: “Helaas scoorde Rodenburg direct weer van afstand en was de wedstrijd gespeeld. Rendement en reboundkracht maakten vandaag het verschil. Het was een gelijk opgaande wedstrijd waarin Rodenburg net iets scherper was”.  Eindstand : 17-14.

De komende weken gaan de korfballers de zaal weer in. Na een aantal oefenwedstrijden zal in het laatste weekend van november de zaalcompetitie weer beginnen. Noordenveld speelt te doen gebruikelijk de thuiswedstrijden in Sportcentrum De Hullen.

Scores Noordenveld: Romée de Rink (3), Jesse van der Scheer (3), Anna de Boer (3), Sven Stobbe (2), Jasper Lütter (1), Jaap de Boer (1) en Robin van Bolhuis (1).