Advertentie

Browse By

KV Noordenveld verliest bij ckv Rondom d’Olle Grieze

RODEN – Afgelopen zaterdagavond 2 februari speelde het vlaggenschip van kv Noordenveld de eerste terugwedstrijd van deze zaalcompetitiewedstrijd tegen het Groningse ckv ROG (Rondom d’Olle Grieze). Nadat Noordenveld 3 eerder op de dag in Sporthal Beijum met 9-14 ROG 4 had verslagen, moest de eerste selectie zijn meerdere erkennen in de hoofdmacht van ROG, 20-15 .

Beide partijen , een gedeelde 2e plaats bezettend, begonnen fanatiek aan de wedstrijd en zo stond er al snel een 3-3 stand op het scorebord in sporthal Beijum. Hierna volgde een fase waarin er niet werd gescoord. De laatste voorsprong voor de oranje tijgers in deze wedstrijd kwam uit een vrije worp van Romée de Rink , 3-4. Trainer/coach Matthijs Roelfsema : “Na de fase waarin er moeilijk werd gescoord, pakte ROG dit beter op en begon weer te scoren. Wij forceerden in de kansen en waren onzorgvuldig in de passing. Helaas gaf een time-out weinig effect en liep ROG uit naar een 14-6 tussenstand”.  Na de rust herpakten de Roners zich. “Beide partijen gingen tot het uiterste en dat leverde veel strijd op. Noordenveld kwam door scores van Riekje de Boer – ter Steege, Sven Stobbe (2), Jaap de Boer en Anna de Boer terug tot 16-11. “Helaas wisten we het verschil niet kleiner te maken. Er gebeurde nog van alles, maar helaas niet in ons voordeel”. Noordenveld en ROG wisten in de slotfase ieder nog 4 keer de binnenkant van de korf te vinden, zodat er uiteindelijk een 20-15 overwinning voor de thuisploeg op het elektronische scoreformulier werd vermeld.

Samenvattend vanuit Noordenvelds perspectief: Een goede tweede helft en een matige 1e.

Scores Noordenveld: Sven Stobbe (4), Anna de Boer (3), Jaap de Boer (3), Romée de Rink (2), Riekje de Boer – ter Steege (2) en Robin van Bolhuis (1).

Volgende week speelt de eerste Mastselectie tegen kv De Granaet uit Dokkum, dat na de verrassende thuisnederlaag tegen Flamingo’s nu samen met Noordenveld en Harich de gedeelde 3e plaats bezet in deze spannende competitie. Aanvang van deze wedstrijd in Sportcentrum De Hullen : 19.45 uur.