Advertentie

Browse By

KV Noordenveld sluit veldcompetitie winnend af

KV Noordenveld sluit veldcompetitie 2018/2019 winnend af

RODEN – Afgelopen zaterdag 15 juni trad korfbalvereniging Noordenveld voor de laatste competitiewedstrijd van dit veldseizoen op het eigen gras aan tegen Olympia uit het Friese Twijzel. Olympia had nog een punt nodig om zich veilig te spelen, maar voor Noordenveld stond er wat de stand betreft niets meer op het spel. Zodoende werd dit een wedstrijd in het teken van het afscheid van een aantal vertrekkende spelers.

Trainer/coach Matthijs Roelfsema : “In het begin van de wedstrijd was direct duidelijk dat Noordenveld de betere ploeg was”.  Door scores van Renate van der Woude (2), Jasper Lütter (3), Jaap de Boer, Robin van Bolhuis en aanvoerder Anna de Boer liep de Mastformatie al snel uit naar 8-0. Hierna konden de gasten uit Twijzel iets terugdoen en in de 18e minuut vonden ook de Friezen de binnenkant van de korf na een benutte strafworp. “Na de 8-0 zakte de concentratie bij Noordenveld wat waardoor wij niet verder uitliepen en zo werd er gerust bij 9-2”. Voor de 2e helft hadden de oranje tijgers de opdracht meegekregen vanuit de kleedkamer om geconcentreerd te blijven. “Dat lukte deels en wij liepen uit naar 14-4. Opvallend was dat Olympia bij de 17-6 pas voor het eerste een velddoelpunt scoorde. De eerste 5 waren allemaal strafworpen”.  Halverwege de 2e helft verslapte de concentratie bij de Roners weer wat en wist Olympia de grote achterstand iets terug te brengen tot 17-8. Vervolgens kregen de vertrekkende spelers, Renate van der Woude, Amber Bangma en Jaap de Boer onder een welverdiend applaus hun publiekswissel.  Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Meindertsma stond er een overtuigende 19-10 eindstand op het scorebord. Hiermee eindigt Noordenveld in de middenmoot van deze veldcompetitie in de 2e klasse A.  Alle mensen in en om de korfbaltrots van Roden worden bedankt voor hun inzet en inbreng in dit seizoen. Na de zomervakantie zal de selectie halverwege augustus weer starten met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

Scores kv Noordenveld : Renate van der Woude (5), Jasper Lütter (5), Jaap de Boer (3), Robin van Bolhuis (2), Sven Stobbe (2), Anna de Boer (1) en Romée de Rink (1).