Advertentie

Browse By

KV Noordenveld maakt zelf het spel in Uffelte: 17-34.

RODEN – Afgelopen zaterdag 11 mei vervolgde het vlaggenschip van Noordenveld na 2 vrije weekenden het tweede deel van de veldcompetitie. Noordenveld had een gemakkelijke zaterdagmiddag. Na de ruime overwinning tegen Kinea, volgde ook nu weer een dubbeling van de score in het voordeel van de Mastformatie. Korfbalvereniging Uffelte (KORU) werd met 17-34 verslagen op het groene sportcomplex in Uffelte.

Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter namen de oranje tijgers gelijk het initiatief. Binnen enkele minuten nam Noordenveld door treffers van Romée de Rink, topscorer Jaap de Boer, Sven Stobbe en Amber Bangma een 0-4 voorsprong. Trainer/coach Matthijs Roelfsema : “Met sterk verdedigend spel en mooie aanvallen liepen we verder uit. De scherpte was af en toe even weg, maar er werd toch gerust met een ruime 7-17 voorsprong”. De 17 treffers van de Roners kwamen tot stand door één of meer scores van álle in het veld staande Noordenveldspelers !

“De opdracht in de tweede helft was om scherp te blijven. Deels lukte dat, maar er waren af en toe ook rommelige aanvallen, en werd er niet geconcentreerd verdedigd”. Na 10 minuten in de tweede helft kregen ook Jesse van der Scheer en Carmen Schriemer speeltijd van trainer/coach Matthijs Roelfsema. Het verschil tussen beide ploegen bleef groot. Evenals in de eerste helft wist Noordenveld nog 17 keer de binnenkant van de korf te vinden. De thuisploeg stelde daar na de rust nog 10 treffers tegenover, zodat deze wedstrijd eindigde in een ruime 17-34 overwinning voor Noordenveld.

De volgende wedstrijd vindt plaats op 18 mei in Wolvega. Deze wedstrijd tegen kv SIOS begint om 15.30 uur op Sportpark Molenwiek.

Scores Noordenveld : Jaap de Boer (8), Romée de Rink (5), Robin van Bolhuis (5), Jasper Lütter (5), Anna de Boer (4), Amber Bangma (3), Renate van der Woude (2), Sven Stobbe (1) en Jesse van der Scheer (1).