Advertentie

Browse By

KV Noordenveld doet goede zaken

KV Noordenveld doet goede zaken na winst tegen kv De Granaet

RODEN – Afgelopen zaterdag 9 februari speelden de beide Mastselecties van Noordenveld in Sportcentrum De Hullen tegen de selecties van kv De Granaet uit Dokkum. Nadat Noordenveld 2 met 21-21 gelijk had gespeeld tegen de Friezen won het vlaggenschip van Noordenveld verdiend met 19-18 van de 1e selectie van De Granaet. Trainer/coach Matthijs Roelfsema benadrukte het belang van deze wedstrijd: “Vorige week verloor Noordenveld in Groningen van ROG en De Granaet thuis van Flamingo’s. Dat verlies zullen beide teams ongetwijfeld willen ‘rechtzetten’ ”. 

Noordenveld opende de score in de ‘eigen vertrouwde’ hal B van Sportcentrum De Hullen door een benutte vrije worp van Romée de Rink. Na de 2-0 van afstand door Jaap de Boer tekende de Granaet de eerste Friese treffer aan. Vervolgens ontspon zich een wedstrijd waarin beide teams er bovenop zaten en scheidsrechter Henk Schuitema veelvuldig floot voor een door hem geconstateerde overtreding. Halverwege de eerste helft moest Romée de Rink met een vervelende enkelblessure het veld verlaten. Riekje de Boer – ter Steege nam haar positie over en leverde gelijk haar visitekaartje af met een afstandstreffer : 6-3. De Granaet wist het verschil vervolgens terug te brengen tot 8-7. In de laatste 5 minuten van de eerste helft liepen de oranje tijgers door scores van Amber Bangma, Renate van der Woude en topscorer Robin van Bolhuis weer weg bij de Friezen. Zo werd er bij een redelijk comfortabele 11-7 voorsprong voor de thuisploeg gerust.

Evenals in de eerste helft gebeurde er na de rust weer veel en van alles en hoefde het talrijke publiek zich geen moment te vervelen. Na de eerste score in de 2e helft door De Granaet volgde een sterke fase van de Roners met veelvuldig (heroverd) balbezit en een aantal fraaie treffers. Zo was de one-hander van Jaap de Boer bij 13-9 een beauty. Langzaam maar zeker liep Noordenveld weg bij De Granaet. Vijf minuten voor het einde van dit boeiende duel stond er een overtuigende 19-13 op het scorebord. In de laatste fase liet Noordenveld de teugels wat vieren en kwamen de Dokkumers met 5 treffers op rij nog terug tot 19-18. Hoewel de eindstand anders doet vermoeden kwam de overwinning van Noordenveld geen moment meer in gevaar en had niemand het idee dat er deze avond voor De Granaet nog wat te halen was in Roden.

Door deze overwinning en het verrassende verlies van koploper De Parabool bij Harich heeft Noordenveld dit weekend goede zaken gedaan.

In verband met de voorjaarsvakantie is de volgende wedstrijd van Noordenveld gepland op zaterdag 2 maart. Noordenveld 3 en de beide Mastselecties spelen dan om 17.15, 18.30 en 19.45 uur in Sportcentrum De Hullen tegen Flamingo’s 3, 2 en 1 uit Buitenpost.

Scores Noordenveld : Robin van Bolhuis (4), Amber Bangma (3), Jaap de Boer (2), Sven Stobbe (2), Jasper Lütter (2), Anna de Boer (2), Renate van der Woude (2) , Romée de Rink (1) en Riekje de Boer – ter Steege (1).