Advertentie

Browse By

KV Noordenveld blijft ongeslagen na ruime overwinning op KV DTL

Korfbalvereniging Noordenveld heeft het korfbaljaar 2018 afgesloten met een ruime overwinning.

RODEN – De Mastformatie speelde afgelopen zaterdag thuis tegen KV DTL (De Tinnen Lepel) uit Hantum. De ploeg uit Hantum, waarbij de naam ontstaan is door een kroeg met tinnen lepels, stond voorafgaande aan de wedstrijd met 0 punten onderaan in de competitie. Noordenveld daarentegen had alle wedstrijden in de zaalcompetitie tot nu toe gewonnen. Vooraf duidelijk dus wie deze wedstrijd zou gaan winnen, maar ook bij het korfballen geldt ‘’de bal is rond.’’

Het eerste schot van Noordenveld ging meteen door de binnenkant van de korf. Riekje de Boer-ter Steege wist te scoren, maar kon ook zien dat in de aanval aan de overkant ook werd gescoord. De stand was dus 1-1 en dit was het laatste moment dat DTL uitzicht had op punten. Noordenveld sloot verdedigend de gelederen en wilde vandaag met snel en dynamisch spel laten zien waarom het eerste staat in de competitie. Dankzij goals van de andere drie Noordenvelddames Romée de Rink, Anna de Boer en Amber Bangma liep Noordenveld verder uit. DTL mocht dan nog wel twee keer tegen scoren, maar daarna wisten alle spelers van Noordenveld hun tegenstander vast te zetten. Een basketbalploeg zou trots zijn op het aantal ‘steals’ dat Noordenveld had deze avond. DTL kon de bal nauwelijks bij de medespelers kwijt en kwam bijna niet tot kansen. Aan de kant van de oranje tijgers was het de ene kans na de andere. Met mooie schijnbewegingen werd de tegenstander vaak op het verkeerde been gezet. Het publiek werd getrakteerd op een paar mooie doelpunten. Door treffers van Anna de Boer (3x), Sven Stobbe (3x), Jaap de Boer (3x), Amber Bangma (2x) en Riekje de Boer-ter Steege (1x) en slechts één tegentreffer van DTL liep Noordenveld uit naar een 16-4 voorsprong. DTL mocht nog eenmaal scoren aan het einde van de eerste helft, waardoor beide ploegen bij 16-5  de kleedkamers opzochten. Noordenveld zat zo lekker in de wedstrijd dat het jammer was dat de pauze voor een onderbreking zorgde. Het was maar de vraag of Noordenveld dezelfde intensiteit ook de tweede helft op de mat kon leggen.

Het antwoord op die vraag werd al snel in de tweede helft gegeven. Noordenveld besloot om er nog een stapje bij te doen, maar verloor daarmee wel soms de controle in de verdediging waardoor er veel onnodige fouten inslopen. Dit resulteerde in een tweede helft waarin DTL net zo veel kon scoren als Noordenveld. De wedstrijd werd er niet beter op en dat leverde bij de spelers en coach enige frustratie op. Gelukkig viel er door doelpunten van onder andere Sven Stobbe, Anna de Boer, Amber Bangma en Romée de Rink toch nog genoeg te juichen.

Het hoogtepunt van de tweede helft was een mooie goal in de sprong van Jasper Lütter, waarbij hij boven alles en iedereen uit torende om de bal erin te gooien. Romée de Rink, Jaap de Boer, Amber Bangma en diezelfde Jasper Lütter maakten de laatste doelpunten voor Noordenveld, stand 27-13. Het slotakkoord was echter voor DTL dat nog driemaal wist te scoren. Na een uur korfballen in Sportcentrum De Hullen stond er zodoende een eindstand van 27-16 op het scorebord.

Noordenveld blijft hiermee samen met de studenten van De Parabool uit Groningen ongeslagen bovenaan staan. In 2019 wordt de competitie weer hervat. Op 12 januari 2019 speelt de ploeg van trainer/coach Matthijs Roelfsema weer een thuiswedstrijd. In sportcentrum de Hullen is dan Vlug en Vaardig uit Garyp de tegenstander. De wedstrijd begint om 19:45 uur.

Rest ons om iedereen fijne feestdagen en alvast een sportief nieuw jaar te wensen met hopelijk vele korfbalsuccessen!

Scores Noordenveld: Anna de Boer 5, Amber Bangma 5, Sven Stobbe 5, Romée de Rink 4, Jaap de Boer 4, Riekje de Boer-ter Steege 2, Jasper Lütter 2