Advertentie

Browse By

KV Noordenveld begint sterk aan tweede helft veldseizoen

 

RODEN – Afgelopen zaterdag 20 april begon het vlaggenschip van Noordenveld , na een prima afgerond zaalseizoen, aan het tweede deel van het veldseizoen met een klinkende overwinning. Tegenstander op het zonovergoten korfbalcomplex aan de Borglaan was kv Kinea uit het Friese De Knipe. De oranje tijgers lieten er geen gras over groeien wie deze middag de bovenliggende partij was. De tegenstander werd gedubbeld: 28-14.

Nadat op het altijd sfeervolle terras eerst de B2-aspiranten en de A-junioren na hun zaalkampioenschap letterlijk nog een keer in het zonnetje waren gezet, konden de talrijke toeschouwers zich opmaken voor de wedstrijd van de eerste selecties van Noordenveld en Kinea. Noordenveld had hierbij wat recht te zetten, na het nipte verlies in de eerste wedstrijd 15 september jl. in De Knipe (18-16).

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Remco Winter openden de Friezen de score met een rake afstandstreffer. Het antwoord van het team van trainer/coach Matthijs Roelfsema liet niet lang op zich wachten. Doeltreffende doorloopballen van Jaap de Boer en Jasper Lütter brachten de 2-1 op het scorebord. Na de gelijkmakende treffer van Kinea liep Noordenveld met 4 treffers op rij van Renate van der Woude, Romée de Rink, topscorer Jasper Lütter en Sven Stobbe weg bij Friezen. Halverwege de eerste helft wist Kinea het verschil nog terug brengen tot 2 doelpunten, maar na een time-out liepen de Roners door treffers, de ene nog mooier dan de andere, van Jaap de Boer (2), topscorer Robin van Bolhuis (3) en Sven Stobbe (2) weg bij Kinea. Met de rust stond er zodoende een ruime 16-7 voorsprong op het scorebord.

Na de thee zetten de Friezen nog een keer aan en verkleinden met 3 treffers op rij het grote verschil nog enigszins, maar daarna was de Mastformatie met een aantal prachtige aanvalspatronen heer en meester. Het was bij tijden smullen voor de toeschouwers om te zien hoe snel de bal aan Noordenveldkant werd rondgespeeld en de aanvallen doeltreffend werden afgerond. Na 2 keer 30 minuten stond er zodoende een alleszeggende 28-14 eindstand op het elektronische scorebord. De volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 11 mei a.s. tegen Korfbalvereniging Uffelte, KORU. Deze wedstrijd op het sportcomplex in Uffelte begint om 15.30 uur.

Scores Noordenveld : Jasper Lütter (6), Robin van Bolhuis (6), Jaap de Boer (5), Renate van der Woude (4), Sven Stobbe (4), Anna de Boer (2) en Romée de Rink (1).