Advertentie

Browse By

KUNSTROUTE IN RODERWOLDE EN FOXWOLDE

KUNSTROUTE IN RODERWOLDE EN FOXWOLDE op 11 en 12 mei

NOORDENVELD – Dit jaar organiseert de Stichting Kunstmomenten Noordenveld voor de 8e keer een Kunstroute. Vorig jaar was dit in Norg en nu in Roderwolde en Foxwolde. Op acht mooie locaties is er gevarieerde Kunst te bekijken. Een flyer met daarop een plattegrond met de locaties en de 36 deelnemende kunstenaars is te verkrijgen bij Molen Woldzigt en op de andere locaties. Het bijzondere is ook dat er Kunst te zien is in historische gebouwen, zoals o.a. De Waalborg (1650), Boerderij “Datema”, molen Woldzigt, de Meulenkoamer en café Het Rode Hert.

Lezing
Er zal een lezing worden gehouden in het Rode Hert op vrijdagavond 3 mei om 20.00 uur door Tjerk Karsijns. Het thema is: “Gaerthe, een bijzondere naam in Roderwolde”  toegang is gratis en 1 gratis koffie/thee.

Spectaculaire opening als verrassing
De opening is op vrijdagavond 10 mei om 20.00 uur in de haven en de molen van Roderwolde. Voordat burgemeester Klaas Smid de Kunstroute zal openen, wordt er een historisch (rond het jaar 1794) tafereel uitgevoerd, omlijst met muziek. Dit mag u niet missen. Verder worden er nog een paar leuke dingen als omlijsting van de Kunstroute toegevoegd, te weten: Bij de molen zijn kunstige pannenkoeken te verkrijgen, idee voor een lunch?  En het is Nationale Molenweekend. Bij het Rode Hert: Deze is open  met beide dagen live muziek op hun terras, waarbij u een speciaal kunstig gebakken “Hopperbroodje”  kunt bestellen. Theetuin De Essentie is geopend.

Lied Rowol
Dit lied is geschreven door Jakoba Hoff Meinesz, (vroegere eigenaresse café Het Rode Hert) Op zondagmiddag om 2 uur in Het Rode Hert, is iedereen uitgenodigd om Het Rowolmer lied mee te komen zingen. Muzikanten Harm Hoff (zoon van Jakoba) en Iwe Hut zorgen voor de begeleiding. Alle inwoners van Rowol en omstreken, jong en oud zijn  van harte welkom.  Ook zal er een bijzonder mooi borduurwerk (gemaakt door Mevr. A. Bathoorn – Meijer)  over dit lied getoond worden.

Bij atelier Rijkens: Schilderijen van 100 basisschoolleerlingen n.a.v. de Workshop “Maak je eigen Rembrandt”  Dus eigenlijk zijn er 136 deelnemers……

Komt het zien, kom het horen.