Advertentie

Browse By

KTP de betere in de strijd tegen Avanti

LEEK – Op deze super Friday van de zaalvoetbal eredivisie voor vrouwen speelden de vier clubs die nog zonder puntverlies waren in de eerste twee wedstrijden. In Drachten werd de wedstrijd Drachtster Boys tegen Hovocubo gespeeld, in Leek was dat de wedstrijd tussen KTP Nieuw Roden en Avanti Keuning advocaten. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, onder leiding van de trainer Jos Alkema en de twee goed scorende speelsters Kim Poepjes en Si Shut Hau trad Avanti met veel zelfvertrouwen aan in de sporthal van Leek.
Dan begint de wedstrijd, KTP heeft maar weinig geduld en respect voor Avanti en al in de tweede minuut slalomt Amber Bandringa vanaf de middellijn zomaar richting het doel van keepster Ingrid Kars. Het schot vliegt laag links onhoudbaar in de verre hoek in het net. Avanti blijkt verrassend genoeg niet opgewassen tegen het veel betere KTP, de spelers van Avanti kunnen elkaar maar moeilijk vinden en veel te veel ballen gaan zomaar over de zijlijn. KTP gaat in de eerste helft gewoon door waar het mee begonnen was en loopt met scores via Martine Kooiker en respectievelijk Renee Huizinga uit naar een 3 – 0 voorsprong.
In de tweede helft is het aanvoerster Astrid Kars die haar positie achterin verlaat en in de punt van de aanval blijft voetballen. Avanti is nu erg kwetsbaar, KTP krijgt de ene kans na de andere kans. Een monsterscore lijkt zich af te tekenen, maar verrassend genoeg is het Avanti dat scoort in een scrimmage voor het doel van Joukje van der Meer. Een doelpunt dat eigenlijk zomaar uit de lucht komt vallen, het verandert niet het beeld van de wedstrijd. Nieuw Roden overklast Avanti op alle fronten, maar het verzuimt om de vele kansen te verzilveren. Het blijft dan ook bij de 3 – 1 stand, een wel erg magere afspiegeling van de krachtverhoudingen in het veld. KTP geeft het best mogelijke vervolg op de beste competitiestart ooit, waar gaat dit eindigen?
Foto’s en verslag, Anne Takens.