Advertentie

Browse By

Korfbalvereniging Noordenveld verliest laatste competitiewedstrijd

RODEN – Afgelopen zaterdag reisde het eerste team van korfbalvereniging Noordenveld naar het Friese Nieuwehorne om daar de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen te spelen. Tegenstander in Nieuwehorne was Udiros dat nog in de race was voor het kampioenschap. Udiros moest dan zelf winnen en hopen dat de concurrent op het andere veld verloor.

Beide ploegen moesten in de beginfase van de wedstrijd wennen aan de hitte. In de stralende zon met een kunstgrasveld dat veel warmte afstraalde, was het flink zweten voor beide teams. Het duurde dan ook lang voordat het eerste doelpunt gemaakt werd. Na 8 minuten scoorde Udiros voor het eerst en dat deed het daarna, binnen een tijdsbestek van 5 minuten, nog driemaal. Er stond toen een 4-0 stand op het scorebord. Het team van trainer/coach Jan Willem Venekamp wist de binnenkant van de korf niet te vinden. Het schoot vaak van grote afstand en had pech met de korte kansen. Pas tegen het einde van de eerste helft wist Noordenveld het eerste doelpunt te maken. Udiros had intussen alweer een keer gescoord, toen Renate van der Woude het scorebord aan Noordenveld-zijde deed verspringen. Na de 6-1 van Udiros benutte Sven Stobbe een strafworp waardoor de ruststand op 6-2 stond.

Een lage score na de eerste helft. Er moest bij de Rodenaren in de tweede helft uit een ander vaatje getapt worden als het de wedstrijd nog wilden winnen.

Het begin van de tweede helft was voor Udiros. Het kreeg een paar strafworpen mee en liep uit naar een 9-3 voorsprong. Lianne Bangma maakte de derde voor Noordenveld. Na de 9-4 van Jaap de Boer kwam Udiros op de grootste voorsprong in de wedstrijd, 11-4. Met nog 20 minuten te gaan herpakte Noordenveld zich en wist Udiros moeilijk te scoren. Noordenveld kon hierdoor dichterbij komen. Een afstandsschot van Elise van Maastrigt, twee vrije ballen van Lianne Bangma en een afstandstreffer van Anna de Boer zorgde ervoor dat het verschil opeens nog maar drie was. Het team en de meegereisde supporters begonnen er weer in te geloven. Noordenveld had kansen om het gat nog kleiner te maken, maar deze werden niet benut. Toen de aanvoerder van Udiros van een behoorlijke afstand de bal in de korf plofte, leek de Rodens opmars tijdig gestopt te zijn. Lianne Bangma scoorde nog voor Noordenveld, maar met nog twee doelpunten van Udiros was de eindstand toch in het voordeel van de ploeg uit Nieuwehorne. Aan de kant was inmiddels duidelijk dat Udiros kampioen was als ze zouden winnen, dus na het laatste fluitsignaal barstte het feest los voor de blauwhemden. Noordenveld deed zelf ook lang mee om de titel, maar moest, na een aantal nederlagen op rij, toezien hoe Udiros kampioen werd.

Het korfbalseizoen is nu ten einde. De vereniging sluit het seizoen gebruikelijk af met een jeugdkamp en een eindfeest. Daarna zal het veld weer op de schop gaan zodat er in augustus weer gestart kan worden met de voorbereiding voor de competitiestart in het eerste weekend van september.