Advertentie

Browse By

Korfballers Rodenburg iets sterker tijdens streekderby

Noordenveld verliest derby van Rodenburg.

De korfballers van de kv Noordenveld zijn het nieuwe seizoen begonnen met een ongelukkig verlies tegen Rodenburg uit Leek. In een meer spannend dan goede wedstrijd wisten de Leeksters 15 seconden voor tijd een 17-16 overwinning binnen te halen.

Op het gezellige, zonovergoten, veld aan de Borglaan in Roden verbaasden scheidsrechter Schuitema uit Oostwold én de tegenstanders uit Leek zich over de goede kwaliteit van de grasmat. Ondanks de droogte van afgelopen zomer, maar dankzij de vrijwilligers van de korfbalvereniging, kon deze derby gespeeld worden op een prima grasmat.

Die omstandigheden brachten de eerste minuten het beste boven in de thuisploeg. Via gevarieerde aanvallen leidde Noordenveld na vier minuten met 2-0, door twee doelpunten van Jaap de Boer. In de twee daaropvolgende minuten bracht Rodenburg de stand echter al weer op gelijke hoogte. In deze fase bleek het afstandsschot van de Rodenburg heren het grootste gevaar van de ploeg te zijn en dat was een voorbode voor wat er nog komen zou.

Via 4-4 kwam Rodenburg na 11 minuten voor het eerst op een 4-5 voorsprong, maar uit een vrije worp van Romée de Rink kwam Noordenveld direct weer langszij. Met vijf doelpunten, waarvan vier in de eerste helft, was zij meteen de topscoorder van de Roners. Mede dankzij haar vrije worpen kon de ploeg uit Roden de eerste helft bijblijven.

De laatste tien minuten van de eerste helft leek Rodenburg een beslissende drie punten voorsprong te nemen, maar in de laatste seconde voor rust bracht Evelien Tepper de stand op 11-12 zodat alles in de tweede helft nog open was.

Na de rust scoorde Rodenburg direct in de eerste minuut 11-13, maar daarna stokte de doelpuntenproductie van het team van trainer/coach Marc Akkerman. Noordenveld zag in de volgende 15 minuten wél kans om te scoren, zodat de ploeg uit Roden na zestien minuten weer op voorsprong kwam. Via Jasper Lütter werd het 15-14.

Het laatste kwartier werd duidelijk dat het alle kanten op kon gaan. Beide ploegen scoorden om en om en hadden kansen om de wedstrijd te beslissen. Noordenveld miste te veel kansen, waaronder twee strafworpen, en ging op een gegeven moment meer tegen zichzelf te spelen dan tegen de tegenstander. Desondanks had de ploeg in de laatste minuut nog alle kansen in eigen hand. Door een foutieve keuze in de aanval verloor de ploeg echter de bal waarna Rodenburg met een laatste poging, op 15 seconden van het eindsignaal, de beslissende 16-17 aantekende; opnieuw vanuit een afstandsschot van één van de heren.

Na afloop was de vreugde bij de bezoekers net zo groot als het verdriet bij de thuisploeg, maar het team van trainer/coach Matthijs Roelfsema kan hier alleen maar uit leren. Minder fouten, meer rust in de ploeg en de aanwezige kwaliteiten optimaal gebruiken; dat zal het motto voor de komende wedstrijden zijn.

De eerstvolgende wedstrijd van Noordenveld wordt aanstaande zaterdag gespeeld, uit tegen Kinea in de Knipe; de volgende thuiswedstrijd is zaterdag 22 september om 15:30 uur tegen KORU uit Uffelte.