Advertentie

Browse By

Korfballers Noordenveld weet weer wat winnen is

RODEN – Afgelopen zaterdag 21 april speelde het vlaggenschip van kv Noordenveld op het eigen korfbalcomplex in Roden tegen ckv HHV uit Hollandscheveld. Nadat de tweede Mastformatie met 12-14 zijn meerdere moest erkennen in het tweede team van HHV, wist de eerste selectie , met een 18-16 eindstand op het scorebord weer eens een wedstrijd te winnen.  De laatste competitiewinst van de eerste Mastformatie dateerde van 30 september 2017 (21-15 overwinning op V&V). Reden voor allen die onze korfbaltrots een warm hart toedragen om weer eens te kunnen juichen.

De eerste score op deze zonovergoten zaterdagmiddag aan de Borglaan kwam op naam van Lianne Bangma, die komend seizoen gaat spelen bij hoofdklasser SCO. Na de gelijkmaker van de gasten en de eerste en laatste voorsprong van HHV wisten de oranje tijgers door scores van Jasper Lütter, Evelien Tepper, Lianne Bangma en Lodewijk Hut een gaatje te slaan van 3 treffers. Na de 7-3 door Evelien Tepper wisten beide teams, onder grote publieke belangstelling, om en om de binnenkant van de korf te vinden. Bij het rustsignaal van de scheidsrechter stond er een voor Noordenveld gunstige voorsprong van 13-9 op het scorebord. Na de thee opende Elise van Maastrigt met een fraai afstandsschot de score met de 14e treffer voor het team van Jan Willem Venekamp en Jacco Thijen. Na de 10e tegentreffer werd er door beide teams enige tijd niet gescoord.

In het vervolg op de 16-11 door Anna de Boer wist HHV in het laatste kwart van de wedstrijd al met al nog 5 keer de binnenkant van de korf te vinden. Noordenveld bleef echter door 2 voltreffers van Lianne Bangma en Lodewijk Hut aan de goede kant van de score, zodat met een 18-16 eindstand de verdiende winst aan Noordenveld toekwam.

Noordenveld houdt door deze overwinning de aansluiting met de middenmoot in KNKV-klasse 2B. Volgende week zaterdag 28 april speelt de eerste Mastselectie om 15.30 uur in en tegen Harich. Hieraan voorafgaand speelt de tweede Mastselectie om 14 uur tegen Harich 2.

Scores Noordenveld: Lianne Bangma (3), Jasper Lütter (3), Lodewijk Hut (3), Jesse van der Scheer (3), Evelien Tepper (2), Elise van Maastrigt (2), Sven Stobbe (1) en Anna de Boer (1).