Advertentie

Browse By

Koploper scoort makkelijker tegen kv Noordenveld

KV Noordenveld krijgt geen loon naar werken tegen koploper

RODEN – Afgelopen zaterdag 25 mei trad korfbalvereniging Noordenveld op het eigen gras aan tegen de huidige koploper in de 2e klasse , kv Wêz Handich/Dow uit het Friese Rottevalle. Het talrijke publiek op het lommerrijke en altijd sfeervolle korfbalcomplex aan de Borglaan werd getuige van een spannende, fysieke en meeslepende wedstrijd.

De openingsscore kwam in de eerste minuut op naam van Jaap de Boer. De gelijkmaker werd gescoord uit één van de 7 door de scheidsrechter aan Wez Handich toegekende strafworpen. Jasper Lütter verzilverde vervolgens één van de 4 strafworpen van Noordenveld, gevolgd door een fraaie afstandstreffer van Sven Stobbe. Trainer/coach Matthijs Roelfsema: “Wij begonnen scherp aan de wedstrijd tegen de koploper. Opdracht was om collectief scherp te zijn en druk te geven op alle spelers. Dat lukte goed en met veel beweging in de aanval pakten we snel het initiatief.  Helaas konden we niet echt loskomen door een aantal strafworpen die makkelijk werden gegeven”. Halverwege de eerste helft moest Jaap de Boer geblesseerd het veld verlaten. Jesse van der Scheer kwam voor hem in het veld. “We moesten duidelijk even schakelen”.  Na de 7-7 ruststand pakten de oranje tijgers weer het initiatief. Door scores van Jasper Lütter (2), Renate van der Woude, Jesse van der Scheer en Sven Stobbe kwam Noordenveld op een 13-11 voorsprong. Wêz Handich bracht een aantal extra lange spelers in het veld, waardoor de Friezen veel rebounds wisten te winnen. “In eerste instantie konden wij de voorsprong behouden, maar Wêz Handich maakte uiteindelijk gelijk”. De rollen waren omgedraaid en de blauwhemden uit Rottevalle kregen het initiatief. “Scorend ging het ons moeilijker af waardoor Wêz Handich in de laatste minuten 2 punten voorsprong nam”. Zodoende won de koploper niet geheel terecht deze middag van een hard werkend Noordenveld. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter vulde deze een 14-16 eindstand in op het scoreformulier. De volgende wedstrijd van de Mastformatie is op zaterdag 1 juni a.s. tegen ZKC’19 uit het Drentse Zuidwolde. Deze wedstrijd op het korfbalcomplex aan de Woltingeslag begint om 15.30 uur.

Scores Noordenveld : Sven Stobbe (4), Jasper Lütter (3), Robin van Bolhuis (2), Jaap de Boer (1), Anna de Boer (1), Romée de Rink (1), Renate van der Woude (1) en Jesse van der Scheer (1).