Advertentie

Browse By

Koninklijke Onderscheiding voor Mevrouw Jeichien Helder-Boerma (77)

RODEN – Mevrouw Jeichien Helder-Boerma uit Peize is vanmorgen om half tien benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ze kreeg de versierselen opgespeld tijdens een grote bijeenkomst van familie, vrienden en bekenden, door burgemeester Klaas Smid in het Winsinghof te Roden.

Hieronder de vele activiteiten die mevrouw heeft beziggehouden in alle jaren:  

1989-heden, vrijwilliger Culturele Kring Peize:
Vanaf 1989 tot heden is mevrouw Helder vrijwilliger bij de ‘Culturele Stichting Drentse Activiteiten Peize’, thans de ‘Culturele kring Peize’. Zij werkt samen met de stichting Welzijn in Noordenveld (stichting WiN), verzorgt optredens voor peuters en basisschoolleerlingen en organiseert voorleesochtenden in het Drents organiseert voor de basisscholen.

1998-2004, voorzitter en lid van de activiteitencommissie van de Nivon:
Mevrouw Helder was van 1998 tot 2004 voorzitter van de Nivon-afdeling Roden-Leek-Peize en lid van de activiteitencommissie en organiseerde tal van activiteiten en cursussen op het gebied van cultuur en natuur.

2004-heden, vrijwilliger ‘Huus van de Taol’:
Mevrouw Helder is een zogenaamde ‘keurnoot’. Een keurnoot helpt mee de streektaal uit te dragen. Zij helpt mee met algemene werkzaamheden voor de vereniging en organiseert en coördineert daarnaast het voorlezen in het Drents op de basisscholen. .

2006-2014, vrijwilliger dagopvang ‘De Stiel’:
Dagopvang ‘De Stiel’ is voor ouderen die zich eenzaam voelen en behoefte hebben aan contacten, of geen zinvolle dagbesteding meer kunnen realiseren in hun thuissituatie.

Foto’s: Erik Brand


Mevrouw Helder is bestuurslid van de SSODP. De stichting heeft als doel het vergaren van donaties voor het onderhoud van de buitenkant van de kerk en het omliggende kerkhof.