Advertentie

Browse By

Koningsdag in Roden één GROOT feest

KONINGSDAG IN RODEN, GROOT FEEST

RODEN – Voor de 30e keer vieren we dit jaar Koningsdag in Roden. Burgemeester Klaas Smid zal de dag om 10.30 uur openen en speelt  Muziekvereniging Oranje speelt daarna het Wilhelmus en zal een kort optreden verzorgen. De Albertsbaan wordt deze dag voornamelijk door de jeugd gebruikt. Zij kunnen zich daar prima vermaken met springkussens, kinderspelen, straatspelletjes en genieten van de optredens van de diverse dansgroepen. Ook is een heuse dj aanwezig. Vanaf de vroege ochtend kan een plaatsje gezocht worden op de Kindervrijmarkt in het centrum van Roden. Het bestuur hoopt dan ook dat de kinderen veel verkopen. Het is wel de bedoeling dat niet-verkochte spullen weer meegenomen worden.

WEDSTRIJDEN
• De jongste kinderen kunnen aan een kleurwedstrijd mee doen. Kinderen die geen kleurplaat hebben of hun kleurplaat is nog niet af, die kunnen dat ook op Koningsdag nog doen op de Albertsbaan.

• De jeugd van groep 4 tot en met groep 8 kunnen een vlog maken. Daarin maken ze duidelijk wat ze wel of niet leuk vinden aan Koningsdag. Ook kunnen ze aangeven wat ze graag anders zouden willen en nieuwe ideeën aandragen.

Enige tijd later vindt voor beide wedstrijden de prijsuitreiking plaats.

De volwassenen kunnen genieten van de kinder-vrijmarkt, de muziekkorpsen en de dansgroepen. Tevens zijn er diverse kramen op de multiculturele markt. De kramen van de “goede doelen” hopen uiteraard ook op belangstelling.

De 50-plussers kunnen zich vanaf 14.00 uur prima vermaken in Onder de Linden. De entree is gratis. Enkele jaren geleden hebben we daar een muzikale quiz gehad. Deze was zeer succesvol. Diverse gasten vroegen: “komt ze volgend jaar weer?” Die vraag wordt nu ingevuld. Het is heel gezellig en beslist niet moeilijk. En, vergeet vooral de grote verloting niet. Voor de 3e keer biedt Zorgplaza een prachtige rollator aan als hoofdprijs. Vele middenstanders hebben leuke prijzen geschonken.
Het tweede kopje koffie of thee wordt aangeboden door Onder de Linden. Bakkerij de Korenaar trakteert dan op iets lekkers daarbij.