Advertentie

Browse By

Kom je ook paddenstoelen ontdekken?

Kom speuren naar paddenstoelen met IVN Afdeling Leek-Nietap op zondag 15 oktober 2017

NIETAP – Paddenstoelen: zo zie je er niet één, zo zijn er ineens heel veel. Kom jij samen met je (klein)kinderen paddenstoelen speuren? Ga mee met de paddenstoelen excursie van IVN Afdeling Leek-Nietap op zondag 15 oktober in het Natuurschoonbos van Nietap van 13.30 tot 15.30. Vertrekpunt: Parkeerplaats aan de Natuurschoonweg (vlakbij de vroegere boswachters woning)

Ken jij het eekhoorntjesbrood, de aardappelbovist en de vliegenzwam al? In oktober organiseert IVN meer dan 80 paddenstoelen activiteiten op verschillende plekken in heel Nederland: speurtochten, kabouterpaden, knutselactiviteiten en meer. Ga met een IVN-natuurgids op pad en beleef, ontdek en leer meer over paddenstoelen!

Ook in Leek-Nietap gaan we paddenstoelen ontdekken. De gidsen zullen u vertellen over het mysterieuze leven van paddenstoelen, welke giftig zijn of niet en de betekenis van paddenstoelen voor de natuurlijke kringloop in het bos. Met een spiegeltje gaan we de onderkant van paddenstoel bekijken.  Ook krijgt u een gratis zoekkaart om later zelf het bos in te gaan. Tijdens deze excursie gaan de kinderen apart op stap, waarbij op een meer speelse manier naar de paddenstoelen gekeken wordt.
De “grote” mensen kunnen dieper op de paddenstoelenmaterie ingaan.
Tijdens de wandeling hopen we ook van de warme herfstkleuren te genieten.

Deelname is gratis voor IVN-leden en voor niet leden € 2,50; kinderen € 1,00.

Voor meer informatie zie onze website: www.ivn.nl/afdeling/leek-nietap