Advertentie

Browse By

Kom naar de open dag van bijzondere kwekerijen in het Westerkwartier!

WESTERKWARTIER – Op zaterdag 13 juli is er van 10.00 tot 17.00 uur een speciale open dag bij vier kwekerijen in het Westerkwartier. Het thema is “Biodiversiteit in de tuin”. De deelnemende kwekerijen willen laten zien wat er allemaal leeft in hun tuin en hoe je de biodiversiteit in je eigen tuin kunt vergroten door meer rekening te houden met planten, dieren, vogels en insecten. Er zijn rondleidingen door de tuin en kwekerij en u kunt een kijkje in de kas nemen. Natuurlijk is het mogelijk om planten te kopen en een kopje koffie of thee te drinken.

De open dag wordt mede georganiseerd door Erven & Tuinen Westerkwartier. Dit project is bedoeld voor ‘boeren en buitenlui’, die aan de slag willen met hun erf en tuin. Voor deelnemers is er na het volgen van een workshop subsidie voor streekeigen beplanting en bijen – en vlinderplanten. Meer informatie op www.erventuinenwesterkwartier.nl.

Waar kunt u naar toe?

Ninabel, Hoge Tilweg 47 te Boerakker www.ninabel.nl

Gespecialiseerd in het kweken van vaste planten voor vlinders en wilde bijen. Er wordt op een volledig biologische en duurzame manier gewerkt en de voorbeeldtuin is 13 juli speciaal open.

De Baggelhof, Baggelveld 2 Nietap www.baggelhof.nl

Biologische kwekerij, de plek voor oude fruitrassen, geënte walnoten, abrikozen, perziken en diverse bessenstruiken. Ook geschikt voor voedselbos. We nemen de tijd voor een goed advies!

De Groene Gast, Jouwerweg 2 te Lucaswolde www.degroenegast.nl

Kleinschalige kwekerij waar de planten met respect voor de natuur worden gekweekt. De bezoektuin van 8000 m2 is het resultaat van bijna 20 jaar natuurlijk beheer.

Kleine Meeden Westerdijk 8 Den Horn www.kleinemeeden.nl

Bj de kruidenkwekerij en bezoektuin worden 200 soorten keukenkruiden gekweekt, waarvan 75 soorten munt. Bezoek ook het nieuwe veld met ingezaaide wilde bloemen voor bijen en vlinders.