Advertentie

Browse By

Kom borrelen, bieden & haringhappen voor de Kinderspelweek!

Kom gezellig langs en geniet van een hapje, drankje en goed gezelschap!

RODEN – Graag nodigen, ‘t Vishuys Roden, Cruwijn ‘Voor al uw wijn & gedistilleerd’ en Het Wapen van Drenthe, ondernemers, bedrijven en charitatieve clubs uit voor de veiling van het 1e vaatje Hollandse Nieuwe op woensdag 13 juni a.s. Vorig jaar was Wilner Vleeswaren – bekend van de vele markten waar ze met de fijnste vleeswaren staan – de allerhoogste bieder van het eerste vaatje. 

Pieter van den Bosch heeft jaren lang de veilinghamer vastgehouden en heeft nu aangegeven deze te willen overgeven aan iemand anders. Lammert Kalfsbeek voorzitter van de Vereniging voor Volksvermaken Roden, hebben is bereid gevonden en hij zal voor het eerst de veilinghamer oppakken en de veiling in goede banen leiden. Holland & Van der Woude notarissen en adviseurs gaat er op toezien dat alles volgens de regels gaat. De bedrijfsnaam van de winnaar van het eerste vaatje wordt door J&B van Ark juwelier Roden gegraveerd in het beeldje dat elk jaar rouleert. De bloemen worden verzorgd door Bloemenatelier.nl en de cheque door TPS Roden. Uiteraard doet Het Streeknieuws een kort verslag van de avond en plaatst daar een mooie foto de hoogste bieder erbij. Dat is een mooie reclame toch?

De opbrengst van dit jaar gaat naar Stichting Spelweek Noordenveld

De Spelweek Noordenveld (voorheen Spelweek Roden) werd in 1979 opgericht in en door de toenmalige gemeente Roden. De eerste echte Spelweek werd het jaar daarop, in 1980 dus, georganiseerd. Deze eerste Spelweek werd gehouden in en rond het gebouw van het voormalig activiteitencentrum “Pentastoma”, later werd dit “De Dobbe”.

Drijvende krachten achter dit nieuwe initiatief waren: Henk Kämink & Max Tauran. “Zij waren van mening dat ieder kind, rijk of arm, zijn of haar zomervakantie met een fantastisch avontuur zou kunnen en moeten afsluiten”

Het inkomen van ouders/verzorgers moet daar niet doorslaggevend in zijn! Daarom probeert de Spelweek Noordenveld de kosten per kind, nu nog steeds, zo laag mogelijk te houden. Dit kan alleen met de steun van de Sponsoren en de “Vrienden van de Spelweek”.