Advertentie

Browse By

Kleintje LeekWeek eigenlijk niet meer klein!

LEEK – De komende week staat Leek bol van de activiteiten. Officieel heet het “Kleintje” LeekWeek maar daarmee doen ze zichzelf te kort in Leek, zeker als je alle evenementen die er plaatsvinden bij elkaar optelt! De festiviteiten beginnen a.s. woensdag met de jaarlijkse draverijen op het Evenemententerrein in Leek. Diezelfde avond wordt “De Zijlen on Tour” gehouden in het centrum met medewerking van diverse lokale artiesten. Donderdag start het programma in de middag met een standwerkersconcours, onderdeel van de Nederlandse kampioenschappen. Het programma vervolgt met een grote Bingo in cafe de Waag in Nietap met als hoofdprijs een fiets!

Vrijdag is het Kleintje Pinkstermarkt, het centrum van Leek staat dan bomvol met kramen en er zijn allerlei randactiviteiten. Vrijdag vindt ook de opening plaats van het nieuwe onderkomen van de schietvereniging, zij verhuizen vanuit Tolbert naar het dorpshuis in Leek. Wethouder Morssink verzorgt om 13 uur de officiële handeling!

Zaterdag start met de Streekproductenmarkt bij de Oosterheerdt boerderij, in het centrum is het Dolle Zaterdag en Bourgondisch Leek. Ook op sportief gebied kan men zaterdag in Leek terecht: Vanaf de voormalige van Panhuysschool wordt de MemoryWalk gehouden en in de Rodenburghal speelt landskampioen Abiant Lycurgus Volleybal een oefenwedstrijd vanaf 16 uur.

Ook op zondag is er nog van alles te doen. Op Podium Nienoord organiseert GKV-Leek een openluchtviering en in cafe De Oude Bank is een “Prûverij”. Op Landgoed Nienoord zijn die dag ook allerlei activiteiten onder de titel “Wat wil jij later worden?”.

In hetzelfde weekend is het ook nog eens feest bij Honkbalvereniging Knights. Zij vieren 3 dagen lang (1-3 september) hun 30 jarig bestaan op Sportpark Rodenburg.

Kortom, deze week moet je in Leek zijn geweest!